Минерален щит за бременността

Ангелика Волфскийл със съвети към бъдещите майки

Снимка: Guliver / iStock

В периода на простуди и грип имунната система на бременната понякога има нужда от помощ. През деветте месеца минералните резерви се изчерпват, има нужда от „презареждане“.
Много плодове, зеленчуци, ядки, млечни храни и полезни меса дават своята подкрепа.
Нуждите на организма може да се допълнят и с Шуслерови соли. Те ще са от полза при гадене и повръщане, за да намалят риска от обезводняване. Могат да подкрепят имунната защита, да добавят желязо, за да предпазят бъдещата майка от анемия.

Ето съветите на един от най-популярните немски натуропати и Шуслеров терапевт графиня Ангелика Волфскийл, която бе в България, за да представи книгата си – „Шуслерови соли и хранене според биоритмите”.

Шуслеровите соли са особено ефективни, приемани като комбинация. Те не натоварват организма, защото са абсолютно безвредни, и са изключително подходящи в периода на бременността, когато по принцип приемът на всякакви други медикаменти, освен хомеопатия, не се препоръчва.

Първи триместър


В този период е най-строга забраната за употреба на медикаменти от бъдещата майка. Причината за това е, че през първите месеци се образуват всички органи на плода и лекарствата могат да въздействат в негативна посока на този важен процес. Това обаче не важи за Шуслерови соли, които могат да бъдат щадяща и ефективна алтернатива за лечение на различни симптоми и състояния.

Снимка: личен архив
Ангелика Волфскийл изнесе лекции в България и представи книгата си – „Шуслерови соли и хранене според биоритмите”.

Гадене и повръщане

Това е най-честото оплакване в тези месеци, като не бива да се подценява, за да не се стигне до обезводняване на организма. Ако има болки и спазми на стомаха се препоръчва следната комбинация: Шуслерови соли №2, №7, №8 по 5 таблетки от всяка на ден. Лечението продължава до отшумяване на симптомите.

Засилване на имунната система

При положение, че приемът на медикаменти е нежелателен, е добре бременната да подпомогне естествените си защитни сили, за да избегне риска от боледуване.
Ето и подходящата комбинация: Шуслерови соли №3, №7, №6 сутрин по 3 таблетки №3, на обяд по 3 таблетки №7, вечер по 3 таблетки №6.
Комбинацията се приема поне 4 седмици, особено ако наближава грипният сезон.

Втори триместър

В повечето случаи неприятните неразположения от началото на бременността са отшумели и идва ред бременната да се погрижи за еластичността на тъканите си. Освен това трябва да се предпази от рушене на зъбите, от стрии и хемороиди, както и от киселини.

Необходимата комбинация от соли е: Шуслерова сол №1 сутрин по 5 таблетки, Шуслерова сол №2 на обяд по 5 таблетки, Шуслерова сол №8 вечер по 5 таблетки. Комбинацията се приема постоянно до 8-ми месец.

Трети триместър

В този период се увеличават чувствително нуждите от желязо (хемоглобинът пада), възниква опасността от анемия, формират се нервните пътища на плода.
Комбинацията, която ще подпомогне тези процеси и ще предпази майката от следродилна депресия е: Шуслерова сол №5 сутрин по 5 таблетки, Шуслерова сол №3 на обяд по 5 таблетки, Шуслерова сол №2 вечер по 5 таблетки. Комбинацията се приема през 8-ми и 9-ти месец на бременността до раждането.

Коментари
Последни видеа