Безплатни прегледи на акне до 20 октомври

Стартира осмото издание на национална кампания „Заедно сме в борбата срещу акнето“

06 октомври 2022 г.

Снимка: Bioderma

Вчера бе даден старт на осмото издание на националната кампания на Bioderma „Заедно сме в борбата срещу акнето“. Безплатните прегледи при дерматолози от цялата страна ще продължат до 20 октомври.

Тази година 186 дерматолози от 19 града се включват безвъзмездно в кампанията, като за първи път има гъвкава възможност за избор между физически преглед в кабинета на дерматолога или дистанционна консултация чрез платформата за телемедицина и онлайн прегледи Healee.

Информационният сайт на кампанията, на който може да се избере дерматолог за преглед в кабинет от участващите в кампанията в национален мащаб тази година е: https://zaednosme.bg/

Снимка: Bioderma

Стартът на тазгодишното издание на кампанията беше даден на медийно събитие със специален панел от гост-лектори, водещи здравни експерти от различни области, свързани с акнето: дерматолозите доц. Гриша Матеев, д. м., председател на БДД, д-р Бисера Котевска, маг. фармацевт Анжела Мизова, нутрициониста Надя Петрова и психолога Яна Алексиева. Те засегнаха различните аспекти и фактори, както и правилния подход при третиране на това често срещано кожно състояние, което засяга около 80% от тийнейджърите и 40% от младите хора над 25-годишна възраст.

От самото ѝ възникване, каузата на кампанията е да привлече общественото внимание на младите хора и техните родители към акнето – едно от най-често срещаните кожни заболявания като симптоматика, фактори и влияние върху качеството на живот, както и да предостави достоверна информация и съвети от здравните специалисти, да популяризира ключовата роля на дерматолога в лечението и да улесни връзката с него.

Инициативата „Заедно сме в борбата срещу акнето“ е доказано резултатна, а каузата е винаги актуална като за 7-годишната история до момента безплатни прегледи за акне са получили над 13 000 пациенти.

Кампанията традиционно се подкрепя от Български фармацевтичен съюз, Българска асоциация на помощник-фармацевтите, Асоциация на студентите по фармация в България, АСМБ, Асоциация Родители и Българска Асоциация на естетичните дерматолози.

Коментари
Последни видеа

Всяко начало

09 декември 2022 г.