Четири много важни факта в полза на влиянието на кафето върху здравето

Ободрителната напитка продължава да изненадва с благоприятните си свойства

23 януари 2019 г.

Снимка: Shutterstock

Милиони са почитателите на кафето, но много от тях се замислят до колко е полезно то за здравето им. Разбира се, нищо, с което се прекалява не е полезно, но ето три убедителни аргумента, че кафето в умерени дози е полезно за здравето:

1. Намалява риска от диабет втори тип с 24%. Въпросната болест се характеризира с повишени нива на кръвната захар заради резистентност към инсулина или неспособност да се изработи този хормон. 

2. Намалява риска от Алцхаймер. Това е най-разпространеното неврологично заболяване в света, а употребата на кафе намалява риска от заболяване с 65% - трябва просто да пиете между 3 и 5 чаши дневно. 

3. Намалява риска от Паркинсон. Това е второто най-разпространено нервно заболяване в света, което предизвиква смъртта на допаминовите клетки в организма. С три чаши кафе на ден може да намалите риска от заболяването с 29%

4. Намалява риска от депресии и суицидни мисли. Депресията е една от най-опасните психични болести. В хода на изследване е установено, че у любителите на кафето депресивни епизоди се случват с 20% по-рядко, а вероятността от самоубийство намалява на 55%.

 Източник: medikforum.ru, превод: Надя Горанова

Коментари
Последни видеа