Три учителки от столична детска градина с Covid-19

Пътували през уикенда до Сърница

10 юни 2020 г.

Снимка: Guliver / iStock

Три учителки от персонала на детска градина №50 в район „Възраждане“ са с положителен резултат за Covid-19 от направени бързи тестове, съобщи във фейсбук кметът на София Йорданка Фандъкова.

Днес двете групи - първа В и четвърта А, в които те са преподавали, ще бъдат затворени. Директорката на детската градина още снощи е уведомила родителите на всички деца, уточнява столичният кмет. 
Фандъкова отправи и апел към родителите на останалите деца, посещаващи детската градина, при възможност да ги оставят вкъщи през следващите няколко дни.
От публикацията става ясно, че е ще бъдат тествани децата от двете групи, както и целият персонал на детското учебно заведение.
Ще бъде направена и пълна дезинфекция на детската градина.

Директорката на детската градина - Росица Алексиева, заяви пред БНР, че изследването на персонала е предприето заради пътуване до Сърница:

"Имаме колеги, които са пътували през уикенда до огнище на Covid-19. Затова се наложи да дойдат на работа с направен тест. Оказа се, че от 7 човека на 3-ма души бързите тестове са положителни". Алексиева уточни, че в понеделник те са били на работа.

Днес в детската градина екипи от РЗИ вземат проби за PCR тестове на целия персонал.
Планира се тестване и на децата от двете групи, в които са преподавали установените с Covid-19 учителки, но при желание на родителите.
Тези две групи ще бъдат затворени до излизане на резултатите на PCR тестовете, посочи директорката на детската градина.

 

Коментари
Последни видеа