Водещ инвитро специалист дава безплатни консултации

Доц. д-р Айнур Ершахин гостува у нас на 8 септември

29 август 2017 г.

Доц. д-р Айнур Ершахин, която е сред най-успешните специалисти в областта на инвитро оплождането в Турция, ще гостува в София на 8 септември, за да консултира безплатно двойки с репродуктивни проблеми у нас, съобщава Мениджър нюз.

Тя пристига по покана на Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“ в рамките на инициативата им да предоставят достъп на българските пациенти до най-съвременните методи в медицината, като си партнират с едни от най-добрите лечебни заведения и специалисти от цял свят.

Доц. Ершахин е задършила „Акушерство и гинекология“ през 1997 г. и до днес работи в някои от най-добрите клиники в южната ни съседка. През 2011 г. оглавява Клиниката за инвитро оплождане в болница „Мемориал Шишли“, а от 2013 г. се присъединява към болници „Медикъл Парк“.

В момента екипът ѝ отчита 55% средна успеваемост за забременяване при инвитро процедури с т.нар. „свеж“ трансфер, и 60% в групата под 40-годишна възраст. Средната успеваемост нараства до 58% и 66% във възрастовата група под 40 години при замразен трансфер, какъвто екипът на доц. Ершахин прилага в около 32% от случаите.

С проблемно забременяване се сблъскват средно 10-15% от двойките в нашето съвремие.

Факторите, допринасящи за проблема при жените, могат да бъдат най-различни: възраст над 35 години, наднормено тегло, някои хронични заболявания като диабет, лупус, астма и високо кръвно, прекомерна употреба на кофеин, цигари и алкохол, работа в неблагоприятна среда или под интензивен стрес, приемът на някои медикаменти.

Но в 40-45% от случаите причината за стерилитета е при мъжете, а в 10-15% от случаите става въпрос за неизяснен стерилитет, т.е. няма видими причини за безплодие.

Според доц. Ершахин, за да се постигне успех при лечението е необходимо да се потърсят конкретните причини за неуспешно постигане на бременност, както и да се познават и прилагат разумно иновативните терапевтични методи в тази бързо развиваща се сфера.

Желаещите да се възползват от възможността на безплатна консултация в София с доц. Айнур Ершахин трябва да се запишат предварително на тел. 0879 977 401или 0879 977 402.

Коментари
Последни видеа