Заради коронавируса бременните раждат без дула

Партньорът също няма да има достъп до родилното

30 март 2020 г.

Снимка: Guliver / iStock

Болниците в много страни по света забраняват присъствието на партьор, както и на дула до раждащата жена.

Станалите особено популярни напоследък раждания в присъствие на съпруга, ще трябва временно да бъдат преустановени, поне до края на неблагоприятната епидемиологична обстановка. Това е решение, което е наложено вече в много страни на света.

От 23 март най-големите болница в САЩ, където положението е много сериозно, заради високата заболеваемост от коронавируса, забраниха достъпа на партньора. Не се допускат и дули, които да водят раждането. Забранен е достъпът деца, роднини и приятели – нещо, което до този момент беше обичайна практика при посрещане на новороденото в Америка.
Мярката се наложи принудително, след като лекари и медицински сестри бяха заразени с коронавирус от придружаващи татковци.
Още една превантивна мярка бе въведена принудително. Родилките се тестват за коронавирус и при позитивен резултат - раждат със секцио. Това се прави, за да се избегне рискът от предаване на инфекцията на бебето. След това майката и новороденото се разделят – пак, за да се защити бебето. И това продължава до пълното възстановяване на майката.

Мона Василева

 

Коментари
Последни видеа