И в детските градини ще се преподават ползите от здравословния начин на живот

Вече не само училища ще могат да се включат в мащабната програма „Нестле за по-здрави деца“

През учебната 2019/2020 година Програмата „Нестле за по-здрави деца“ разширява своя обсег и участие в мащабната инициатива ще могат да вземат не само училища с начален курс на обучение, но и детски градини на територията на цялата страна. 

Деца между 3- и 10-годишна възраст ще изучават по увлекателен начин ползите от балансираното хранене и активния начин на живот. Новите посланици на програмата – социално отговорната инициатива Маргаритка и любимите герои на най-малките Биби и Мими, ще предадат посланията на програмата в детските градини в цялата страна чрез специален подход и език, които децата в тази възраст изискват.

Училищата в страната ще се обучават в ползите от здравословния начин на живот отново с помощта на шеф Жоро Иванов, проф. Веселка Дулева, Евгени Иванов – Пушката, Маруся Иванова, Тереза Маринова и Асен Аролски. Чрез видеоуроци с посланиците, специални дигитални материали и интерактивни задачи и тестове, които да грабнат вниманието и да улеснят усвояването на материала, децата ще могат да затвърдят своите знания от изминалата година.

„Включваме и детските градини през настоящата учебна година, защото вярваме, че изграждането на познания в най-ранна детска възраст днес, ще изградят едно по-здраво общество утре.“, сподели Нели Ангелова, Директор комуникации Нестле Югоизточен пазар.

През изминалата учебна година участие в „Нестле за по-здрави деца“ взеха 12 841 ученици от 125 учебни заведения в цялата страна Поради засиления интерес към мащабната инициатива и редица получени запитвания, Нестле България ще развие своята платформа за балансирано хранене и активен начин на живот – www.jiveiaktivno.bg, като даде възможност на родителите да предават ценните послания на програмата и в домашни условия. По този начин децата ще могат не само да усвоят получените знания от учебните часове, но и да ги предадат и затвърдят в своето семейство. На платформата родителите ще открият не само уроците за всеки модул от програмата, но и много креативни рецепти, забавни игри, както и полезни съвети за балансирано хранене и активен начин на живот.

Програмата се организира от с подкрепата на Министерството на образованието и науката, Регионалните управления на образованието и общините в цялата страна, както и редица експерти в областта на храненето, спорта и движението. В рамките на три месеца 2000 деца от училища от селски райони участваха в програмата, а още 2094 ученици са от градове с население под 10 000 души. В големите административни области участие взеха над 50 училища, като броят на децата е над 6 000. Поради засиления интерес и редица запитвания получени от учебни заведения в страната през настоящата година записванията за образователната програма ще продължат през цялата учебна година и всички желаещи ще могат да разпространят сред своите възпитаници важните послания на „Нестле за по-здрави деца“.

Повече информация можете да намерите тук и тук

Коментари
Последни видеа