Йога карти за деца (видео)

Карат ги да се движат, да се смеят и да учат английски

20 декември 2017 г.

Снимки: Мила Попнеделева-Генова

Красиво, забавно и вдъхновяващо тесте от 27 карти кара малките да се движат и смеят. Всяка карта е изобразена с оригинална илюстрация на йога поза и животното/ формата, която са я вдъхновили. Всяка карта съдържа и кратко очарователно стихотворение на английски.

Авторката Краси Харуел преподава йога от 2003 година. Тя е получила своята квалификация в Прашнати Кутирам, Бангалор, Индия.

Имала е привилегията да споделя своята любов към йогата с малките йогисти по цял свят от хималайските планини до плажовете на Хавай, но най-вече в залива Сан Франциско.

Краси започва да практикува йога като дете и е преживяла от първо лице множеството ползи, които йогата носи в живота на всеки.

Нейните две деца се забавляват с йога позите и са ценни консултанти в този проект, разказва авторката на илюстрациите Мила Попнеделева-Генова. Нейният 11-годишен син също прави с удоволствие упражненията от картите.

„Надявам се, че забавните животни от едната страна на картите ще накарат децата да направят упражненията, представени с рисунка на съответната асана от другата страна, за да приличат на животинките.

С картите могат да си играят и съвсем малки деца, които само по картинките да научат съответната поза. А за по големите дечица това, че хубавите стихотворения са на английски, би помогнало да добият нови познания и да упражняват езика. Картите ще предложат забавна игра с полза за здравето“, разказва Мила.

Коментари
Последни видеа