Какво може и какво не бива да прави бременната през деветте месеца

Има полезни и непрепоръчителни активности, с които е добре бъдещата майка да се съобразява

Снимка: Shutterstock

Трябва ли бъдещите майки да спортуват, могат ли да пътуват, колко, къде?

Всъщност бременността не е причина те да се затворят у дома или да спрат да правят обичайните си занимания. Единственото условие е да съобразят активностите си с настоящото си състояние и може би да направят някои необходими промени.

Ето обаче какво биха могли да правят бременните през деветте месеца, стига да нямат медицински противопоказания разбира се. При всички случаи е добре преди да започнат или направят каквото и да е от изброените, да се консултират с лекаря си.

Пътуване

Един добър хотел с опции за вкусна храна, качествена вода, налична медицинска помощ и място за разходки е наистина прекрасна идея за прекарване на уикенд или по-дълга ваканция. Ако е в чужбина, медицинската застраховка е просто задължителна. Добре е да се проучи и дали наблизо има болница, за да може да се реагира адекватно в извънредна ситуация.

За по-далечни пътувания със самолет е задължителна консултация с наблюдаващия лекар!

Фитнес

Най-добрата двигателна активност през деветте месеца са разходките и... секса с любимия мъж. Тичане, тренировки, фитнес, дори да са били част от вашето всекидневие, трябва да бъдат временно ограничени или натоварването да бъде съобразено със състоянието.

Сауна

Ако искате да ходите на сауна, защото ви харесва и преди сте се възползвали често от това удоволствие, трябва да знаете, че сега това не е полезно за вас. Защо? В сауната е не само твърде топъл, но и прекалено сух, кото не е добре както за бебето, така и за вас. По принцип със сухия въздух у дома трябва много да внимавате в студените месеци. Добре е да ползвате овлажнител и да проветрявате по-често.

По материали от letidor

Коментари
Последни видеа