Каране на зимни кънки е не само забавно, но и полезно

Не сте го правили от деца? Време е да си припомните разни умения, не без помощта на малчуганите

Снимка: Shutterstock

Карането на кънки на открита ледена пързалка носи усещане за зима, топлина, празник, ваканция, да не говорим колко е весело, ако го правят деца и родители заедно. А и е добра причина да прекарате време на открито.

Освен това носи много ползи на семейството – сближава и помага за укрепване на връзката. Полезно е обаче и за малчуганите. Ето как!

Забавлява

Карането на кънки определено е интересно, но и активна дейност, полезна за тялото.

Учи на елегантност

Ако някое от момиченцата ви много хареса кънките, не се колебайте да го запишете на фигурно пързаляне. Този спорт развива изключително хармонично тялото и учи на елегантност, хубава стойка, грациозни движения. Дори да не стане бъдещ шампион, то ще получи една много добра телесна дисциплина.

Развива бързината и реакциите

Особено, когато става дума за хокей на лед. Бързото пързаляне в този спорт изисква и развива анаеробната и аеробната сили. Така спомага за подобряване на мускулния и респираторния тонус, както и гъвкавостта на тялото. А и увеличава дихателния капацитет и тренира не само бързите реакции, но и бързото мислене, за да се вземе най-правилното решение в даден момент.

От полза за цялото тяло

Карането на кънки на лед – без значение дали ще карате на ледената пързалка или ще запишете детето на такъв спорт, е полезно за мускулите на краката, бедрата и седалището. Също така учи на баланс, координация и стяга коремните и гръдни мускули.

Соня Димова

Коментари
Последни видеа