5 начина да укротите енергичното дете

Идеи за спортуване у дома

22 юни 2020 г.

Снимка: Guliver / iStock

Ако детето ви е вулкан от енергия, трябва да намерите начин някак „да я пуснете навън“. Питате се, кога най-накрая ще се кротне?
Дайте му възможност да изразходва тази енергия.

Ето няколко идеи за игри, ако на вън вали и няма възможност да излизате.
Предлагаме 5 начина, с които да пробвате да го включите в нещо забавно. 

Избери карта

Ще е по-лесно да въвлечете детето в изпълнения на някакви физически упражнения, ако превърнете това в игра.
Вземете тесте карти и определете значението на всяка от тях. 
Например „каро“ - подскоци на място, „купа“ - лицеви опори, „пика“ - лазене по пода, „спатия“ - патешко ходене ...
Упражненията зависят от физическата подготовка на детето и от възрастта.
Размесете добре тестето и започнете да теглите от колодата. Цифрата ще показва колко пъти упражнението трябва да се направи. Ако смятате, че е прекалено много, може да „тълкувате“ цифрата като времетраене – колко секунди да продължи упражнението.

Гимнастика сутрин (или по всяко време, когато решите)

Ако детето се е застояло твърде дълго на едно място, предложете да правите заедно упражнения. Само за 5-10 минути. То може само да измисля упражненията, които му харесват и ще му е приятно да прави. Ако децата са 2 или три, организирате състезание. Кой ще ги изпълни по-бързо или по-правилно.

Да имитира животни

Предложете на децата да имитират и възпроизведат движенията на животни: да ходят като патка, да скачат като заек или като кенгуру, да пълзят като змия или гущер, да скачат като жаба, да ходят назад като рак, да махат с ръце – както летят птиците ...
Може дори да организирате състезания посветени на определено животно. Към финала всички ще се устремят тичайки в „неговия стил“

Снимка: Guliver / iStock

По-добри резултати

Децата обичат да се състезават, дори и сами със себе си. Предложете избор между различни дисциплини – например, клекове, подскоци, лицеви опори ... Целта е резултатите да бъдат подобрени. Предложете на детето да ги записвате, за да може след седмица- две-три да направите сравнение на постиженията му.

 Видеоуроци

В интернет могат да се открият много занимания по йога, танци, спорт за хора на различна възраст. Просто изберете нещо, което ще допадне на вашето дете и включете. Останалото е работа на виртуалния треньор.

Когато децата тренират в къщи, не забравяйте за съседите – избирайте занимания и час, в който няма да ги тероризирате. А футболните състезания e по-добре да пренесете в двора.

 

Коментари
Последни видеа