Спорт според възрастта: до 25 години

Фитнес треньор с препоръки за разумна физическа активност

04 януари 2019 г.

Снимка: Guliver / iStock

Всяко нещо с времето си – тази поговорка важи с пълна сила за физическата активност, независимо дали се чувстваме окрилени за спортни подвизи, или не.

Ясно е, че с възрастта възможностите се променят, както и потребностите – кожата се нуждае от различна грижа, косата – от нови козметични средства. Променя се и начинът на хранене и много други неща, но сега искаме да ви предложим съветите за правилни тренировки на фитнес специалиста Дария Скворцова.

Възрастта до 25 е време за страхотни спортни постижения и работа над тялото. Високият метаболизъм и координираната работа на хормоните дават възможност за практически неограничени възможности и постижения.

До 21 години човек продължава да расте, затова периодът е оптимален за страхотни спортни резултати. Бързина, ловкост и издържливост – това са все качества, които могат да се развият с редовни тренировки. Всяко натоварване на тази възраст води до бързи промени в организма.

Какво да спортуваме? При отсъствие на противопоказания за здравето можете да избирате между всичко. Но за да бъде тренировката максимално безопасна и ефективна, е правилно да се обърнете за съвет към професионален треньор. Не става въпрос да се допитвате до него дали можете да скачате на въже, да плувате, катерите или да тичате на чист въздух – дейности, които са отлични алтернативи на спортната зала.

Въпреки това, бъдете внимателни - неизчерпаемата енергия и бързото възстановяване не трябва да създават илюзията за неуязвимост. При всякакви спортни занимания е важно да увеличавате натоварването постепенно, да се храните правилно и да давате почивка на мускулите си.

Колко често? Най-важното на тези години е да спортувате редовно. Това е още по-важно за онези, които водят заседнал начин на живот, например работят на компютър. Препоръчително е да се занимавате със спорт не по-малко от два-три пъти седмично.

Следва продължение.

Марина Атанасова по материали на letidor.ru

Коментари
Последни видеа