Коронавирусът може да се изкара и 4 пъти за година

Имунитетът държи три месеца, казва шеф на COVID-отделение

28 юли 2020 г.

Снимка: Shutterstock

Преболелите COVID-19 не са застраховани от повторна инфекция.

Коронавирусът е бомба със закъснител

Не се знае кога ще порази дихателната система. Може за една година човек да боледува 4 пъти, защото имунитетът държи три месеца.“, каза за Нова тв шефът на COVID отделението на Втора МБАЛ в София д-р Бросек Халил. 

„Възможно е да се изгради групов имунитет срещу COVID-19, но е необходимо търпение. Не се знае точно кога това ще се случи.“, посочи още той.

Имунната система при младите е по-слаба и затова те се разболяват повече от възрастните. "Истината за този грип не се знае - нито кога ще свърши, нито до кога ще бъдем на това положение", откровен бе Халил и разказа: "Сега преживяваме втора вълна на коронавируса. През есента ще има микс от коронавирус и обикновен грип.

Задължителни маски, дистанция и дезинфекция 

Това е най-важното за спасение от коварния вирус. Имахме 23-годишен с много тежка инфекция от коронавирус, а неговите близки не бяха - нито жена му, нито децата му, нито родителите му. Затова не можем да кажем  как се предава инфекцията, като те са нон стоп заедно. Моята хипотеза е , ако сложим метали на масата и магнит какво ще стане? Той ще дърпа само желязото, другите метали - не. Така е и с имунната система на човека".

Той апелира пациентите да избягват приема на витамин С, защото коронавирусът атакува съдовете и в тях се образуват тромби, а витамин С е кръвосъсирващ.

 

Коментари
Последни видеа