Грижи за майката и бебето по време на нормално раждане (видео)

Две акушерки със съвети в "Академия за родители"

Снимка: Guliver / iStock

Илона Нешкова и Йоана Станчева са акушерки с опит, които предоставят част от знанията си в помощ на бъдещи родители.

Илона Нешкова

Снимки: "Академия за родители"

"Реших, че искам да съм акушерка, докато карах проблемна бременност с първия ми син. Едновременно с удивлението ми от процеса на развитието на човешко същество в утробата ми, се наложи да изпитам и почти всички най-негативни преживявания, които системата за майчино здравеопазване можеше да предложи.

Няма нещо, което жената преживява по време на бременността, раждането и след това, което да няма значение. Единственото, което трябва да правим, е да сме с широко отворени очи, уши и умове", казва Илона.

Колежката ѝ от кабинет "Зебра" Йоана Станчева е организирала събития, преди да стане акушерка.

"След раждането на първото ми дете реших, че искам да имам принос в област с директна полза за жените. Станах активист за подобряване на условията за раждане, подкрепях семейства по време на бременността и раждането като дула и завърших Медицински университет – София. Бременността и възможностите на тялото ме изумяват всеки ден и захранват желанието ми за творчески живот.

Имам три момченца, родени и кърмени активно, заради които уважавам избора и отговорността да имаш дете. Обичам „Зебра“, защото тя е експеримент в социална промяна чрез радикална грижа за тялото и за другия, основана с висша цел и споена от силно женско приятелство."

Ето техните съвети за спокойно и успешно раждане.

Коментари
Последни видеа