Цветни есенции балансират емоциите

7 капки екстракт от австралийски цветя настройват на позитивна вълна

13 април 2019 г.

Снимка: Guliver / iStock

Могат ли минерали, цветя и дървета да запазят здравето и да ни лекуват?
Къде се крие силата на природните лекарства, които използва алтернативната медицина – хомеопатия, Бахови капки, лечение с вулканични камъни вибрации, звук...?
Защо науката предлага съвременни лекарства, а хората все по-често обръщат поглед назад и търсят природното лечение?

Още един, сравнително нов подход, предлагат австралийските цветни есенции. И само 7 капки са достатъчни, за са балансират емоционалните си блокажи и да ви „заредят“ с желаните качества, обясняват терапевните.
За силата на въздействие и лечебните възможности на австралийските цветни есенции разказва Деница Андонова.

Снимка: авторът

Деница  е холистичен консултант, който изготвя здравословни програми и хранителни режими за клетъчно хранене, занимава се с енергиен баланс чрез кинезиология - изключително нова за България холистична лечебна наука, познава и вибрационната терапия с Австралийски цветни есенции.

„Цветните есенции са част от вибрационната медицина, каквито са са например хомеопатията и кристалолечението. Историята им датира от XII в., когато са първи път са използвани от немската мистичка абатеса Хилдегард фон Бинген, която е съчетавала природната медицина - есенции от цветя, лечебните вибрации на музиката, билколечение и хранителни програми с духовното познание.

Друг известен лекар, учен, алхимик, астролог и философ Филип Ауреол Теофраст Бомбаст фон Хохенхайм, по-известен като Парацелз, също използвал цветята като средство за лечение.
А за баща на съвременните цветни есенции се приема д-р Бах, който развива в Англия собствена лечебна система и открива способа за приготвяне на цветните есенции. Днес те са популярни в цял свят и се прилагат и у нас. Неговият метод е известен като Бахова терапия.
Австралийските есенции са по-нови за България, но тяхното приложение набира скорост. Техен откривател е Иън Уайт, който е пето поколение природен лечител, натуропат, кинезиолог и хомеопат.

Австралийските есенции притежават особена сила поради уникалността на мястото, от което произхождат – континента Австралия. Техните качества се подсилват от дълбоката духовност на коренното население аборигените, от факта, че слънчевата светлина е много силна и постоянна на тези географски ширини, както и относителната незасегнатост от глобалното замърсяване и индустриализация.
Растенията на този континент се борят за своето оцеляване, точно както съвременният човек се бори да остане в силата си, балансирайки между работата и личния живот, стараейки се да се справи със стреса, с радиацията, с предизвикателствата, които ежедневно ни връхлитат.


И тук идват цветните есенции, за да ни дадат от своята мощна сила да се справим по най-добрия начин. Като част от вибрационната медицина, те лекуват емоциите, нагласите, духовните аспекти на личността като цяло и „събуждат“ енергията на нашите тела.

Есенциите от Австралия се напасват към всеки човек по индивидуален начин, така че да повлияят тези емоционални и психични състояние, които му пречат да върви в радост по своя път и , които изчерпват жизнената енергия.

Те отстраняват плавно негативните усещания и мисловни нагласи, които ни отдалечават от здравето на всички нива. Прекрасни резултати дават както при възрастни, така и при дечица – от бебешка до тийнейджърска възраст.

Приемът им е много лесен – 7 капки под езика сутрин и 7 капки под езика вечер. Не е задължително да се спазва специален хранителен режим, както и да се откажем от навици, които стоят в графата на вредните. Разбира се, биха действали още по-дълбоко, ако тялото ни е по-чисто, което не винаги е възможно.

Точно затова казвам, че не съм срещала метод с толкова широко приложение и същевременно дълбоко въздействие. Ако желаете да балансирате емоциите си, да се освободите от ненужните модели и нагласи, както и да възпитате у себе си желани качества, без да се налага да сте суперстриктни и прецизни, горещо препоръчвам да изпробвате въздействията на австралийските цветни есенции.

Може да научите повече за подходът към баланса и здравето на Деница Андонова на www.deniandonova.com и да следите www.facebook.com/kletachno.hranene

Коментари
Последни видеа

Мисия

17 юни 2019 г.