Изчислиха коефициента на сексапила

Какви са идеалните пропорции на женското тяло

08 януари 2019 г.

Снимка: Shutterstock

Не размера на бюста или дължината на краката сами по себе си привличат мъжете, а цялостното съотношение на женските извивки и заоблености – до този извод стигат анализатори, които изчислиха коефициента на сексапила, а именно: индексът на телесна маса да бъде между 18 и 20.

ИТМ е медико-биологичен показател за здравословното тегло. Имайте предвид, че повечето модели не се вместват в тези рамки. Техният ИТМ средно е около 17,57 или по-малко. За да изчислите своя, трябва да разделите теглото в килограми на височината в метри, на квадрат.

„За да изглежда съблазнително, не е задължително жената да се вписва в параметрите 90-60-90 и височината 170 см.“, твърди и професорът по психология в Тексаския университет Джон Кавурст. С което успокоява всички дами, които, не успявайки да достигнат тези стандарти за красота, развиват комплекси и изпадат в депресия.

Идеалната жена е тази, чиито пропорции на талията и бедрата са от 0.6 до 0.72. Важно е да има равномерно разпределение на закръгленостите и извивките на фигурата.

woman.rambler.ru, адаптация Марина Атанасова

Коментари
Последни видеа