Опитайте различни начини за приготвянето им и ще промените мнението си
Овесените ядки са чудесна закуска за цялото семейство.
Снимка: Shutterstock
Овесените ядки са любима закуска на мнозина. Но ако вашите не се получават вкусни, може би допускате някоя от следните грешки.
Как приготвяте овесените си ядки? Ако отговорът гласи: „Просто ги заливам с гореща вода“, нищо чудно, че вкусовите ви рецептори недоволстват. Главно две добавки се грижат за правилния им вкус: прясно мляко (растително) и сол. Млякото не само им придава кремообразна текстура, но доставя и допълнителни протеини. А щипката сол ги прави леко пикантни на вкус. Затова най-добре е да подсолите ядките още в началото.
Грешният съд също може да е виновен, че овесените ядки не са ви вкусни. Ако ги сипете в прекалено малка купичка, няма да разгърнат истински вкуса си. По-добре изберете голяма дълбока чиния и подредете красиво в нея ядките заедно с любимите си добавки. В края на краищата очите също се хранят!
Ако заливате овесената каша с прясно мляко, правилното време за добавянето му е определящо за вкуса. Ако се стремите към кремообразен резултат, прибавяйте овесените ядки към млякото, едва след като кипне. Ако искате да запазите ядките пухкави, сипвайте ги направо в студеното мляко, преди да затоплите цялата смес.
Още един съвет за повече удоволствие от овесените ядки: разнообразие! Ако всеки ден ги приготвяте по един и същ начин, нищо чудно, че са ви дошли до гуша! Пробвайте нови рецепти и нови добавки и така ще си осигурите разнообразна закуска. Ще видите, че овесените ядки скоро отново ще ви станат вкусни.
Трябва да сте регистриран потребител за да напишете коментар
Коментари