Майка изобрети специален матрак за бебета

Той се повдига нагоре-надолу и приспива

Снимка: YouTube

Идеята за създаването на подобен матрак дошла в главата на Хана Сисала от Хелзинки, Финландия, в една от безсънните нощи, когато не можела да приспи малката си дъщеря.
С мъжа ми постоянно не си доспивахме, защото бебето плачеше нощем с часове“, разказва Хана в интервю за The Independent. „Опитвахме се да я люлеем в количка, в креватчето, на ръце, но нищо не помагаше. И в един прекрасен момент в главата ми дойде идеята как може да се реши този проблем.“

За реализацията на идеята Хана привлича група професионалисти, много от които също не си доспивали, заради плачещо бебе.

И така, на пазара бил пуснат специален матрак, който приспива бебето като извършва еднообразни движения нагоре-надолу.

Както подчертава Хана, подобен матрак е също толкова безопасен, колкото останалите, тъй като е направен от дишащи материали, а за бебето няма проблем, дори и да се обърне по корем.

Хана е първата, която изпитва разработката си на практика, когато се ражда второто ѝ дете, този път момче. „Докато стане готов матракът, той спеше на кратки интервали от време по 10 минути, будеше се изморен и недоспал, плачеше и всички бяхме в стрес. Когато в живота ни се появи вълшебния матрак, бебето започна да спи по 45 минути и да се буди с усмивка“, разказва Хана.

Надя Горанова

Коментари
Последни видеа