Три "трябва" и "не трябва" за бъдещи майки

Категорични съвети от педиатър

Снимка: Guliver / iStock

Руският педиатър Евгений Комаровски с категорични съвети към бъдещите майки – „за“ или „против“ промяната на начина на живот, пиенето на кафе и алкохол.

За промяната на начина си на живот

Ако бременната промени рязко своя начин на живот, то за организма това е стресова ситуация и той трябва да се адаптира не само към бременността, което за него е естествено в повечето случаи, но и към изменящите се външни условия.

Ако нещо трябва да се промени, това е да има повече нови приятни и щастливи моменти, нови емоции, които не ви позволяват да мислите само и единствено за бременноста.

Е, ако сте майстор на спорта по парашутизъм, очевидно трябва да отложите скоковете за известно време... Но като цяло – живейте нормално. Приемете това не като начало на вашия майчински подвиг, а като път към празника!

За алкохола

Нито един лекар със здрав разум няма ви каже, че може, макар и рядко, да пиете алкохол. Не се препоръчва да изпиете дори 50 милилитра вино. Рожден ден? Нова Година? Забранено е!

Пиенето на кафе

Кой ви е казал, че не трябва? Но не повече от три малки чашки на ден. Ако обаче до сега въобще не сте пили кафе, а по време на бременността сте започнали, не си го позволявайте - това може да се окаже проблем.

Въобще категоричните „не трябва"не са толкова много: пушене, пиене, наркотици.

Източник: letidor.ru

Коментари
Последни видеа