10 здравословни проблема, за които хората предпочитат да мълчат

Те са деликатни, но изискват задължителна медицинска помощ

21 август 2019 г.

Снимка: Guliver / iStock

Лекари от Великобритания са съставили списък с 10 деликатни здравни симптома, които изискват задължително посещение при специалист. В противен случай проблемите е много вероятно да се влошат, както предупреждават медиците.

Еректилната дисфункция, която се среща най-често при мъже над 40 години, е в списъка на британците. Те обясняват, че не е добре, когато представителите на силния пол се опитват да решат този въпрос самостоятелно, като използват съмнителни средства. Консултацията със специалист е необходима, тъй като не се изключват здравословни проблеми като диабет, нисък тестостерон или сгъстяване на кръвоносните съдове. Не се изключват такива фактори като странични ефекти от наркотици, злоупотреба с алкохол, тютюнопушене, стрес, умора.

Когато имат вагинално течение, често жените се смущават да посещават гинеколог заради вагинално течение. Честотата и текстурата могат да варират в зависимост от сексуалната активност, бременността или началото на менструацията, но сериозните заболявания на интимен план не са изключени.

В същия списък е и невъзможността да се задържа урина, причината за което може да определи само лекар. В някои случаи помага намаляване на кофеина, отслабването, упражнения за тазовите мускули.

Много хора избягват да говорят с лекар и за депресията, вярвайки, че тя ще изчезне сама. Всъщност душевното разстройство може да влоши значително състоянието на здравето като цяло. В зависимост от тежестта на депресията, лечението варира от упражнения, разговорна терапия, антидепресанти или комбиниран подход.

Можете да се борите с миризмата на тялото с антиперспиранти и дезодоранти, редовно да перете дрехите и да увеличавате душовете, но е важно да се разбере какво е причинило това явление. Вероятностите са хормонални промени, диабет и заболявания на бъбреците или черния дроб, които само медицински специалист ще определи.

Хемороидите също са смущаващи, но повечето мъже и жени се опитват да се справят сами с това, което не бива да се прави.

Тревожното разстройство не се препоръчва да се игнорира, тъй като не се изключват проблеми със сърдечносъдовата дейност.

Вземете предвид и друго твърдение на британските лекари - че в някои случаи лошият дъх може да указва сериозни проблеми, вариращи от инфекция до някои видове рак.

Инфекцията от дрожди - т. нар. вагинална гъбична инфекция, може да засегне и женските, и мъжките полови органи, а в някои случаи подмишниците и кожата между пръстите. И въпреки че не е класифицирана като полово предавана инфекция, пациентите се нуждаят от експертна помощ.

Има много причини за запек, като някои от най-често срещаните включват недостиг на фибри в диетата, недостатъчен прием на течности, стрес и тревожност или страничен ефект от някои лекарства. Ако промените в диетата и начина на живот не помогнат, тогава трябва да посетите медицинска институция.

Източник, превод Марина Атанасова

Коментари
Последни видеа