3 лечебни храни при болки в ставите

Диетолози с обяснение защо помагат

02 август 2019 г.

Снимка: Shutterstock

Има прост начин тези, които страдат от болки в ставите, да получат облекчение. Само като променят начина си на хранене и включат някои полезни и укрепващи ставите храни.
Списъкът им е направен от американски учени. А препоръките им са публикувани в списание Annals of the Rheumatics Diseases. 
Изследване сред 6 хиляди души доказа, че от полза са храни с високо съдържание на целулоза.

Целулоза. Хора, които консумират много богати на целулоза храни, намаляват риска от заболявания на ставите със 61%.
Друата полза от богатите на влакнини храни е, че те подобряват бактериалната флора на червата. Това значително намалява токсичното въздействие на вредните бактерии, което притъпява болковите усещания.

Зехтин. Учените препоръчват всички с болки в ставите да консумират зехтин. Съдържащите се в него ненаситени мастни киселини омега- 3 имат мощен противовъзпалителен и антиоксидантен ефект.

Грейпфрут. Този сочен тропически плод е богат на противовъзпалителни съединения, които са особено полезни при артрит. Заради високото съдържание на аскорбинова киселина, ефектът от консумацията му е много здравословен.

 

 

 

 

 

Коментари
Последни видеа