4 неща, които да правим всяка сутрин

Носят полза през целия ден, за цялото семейство

15 януари 2020 г.

Снимка: Guliver / iStock

Всеки си има свои малки сутрешни ритуали: след ставане от леглото, отиваме първо в банята или първо включваме кафеварката. А може пък да имаме навик да изпием чаша вода или малко да се раздвижим. Други, още в легнало положение, обуват дънките и нахлузват първия пуловер, който им е под ръка... 

Каквито и навици да имаме, те са се утвърдили с години и ги вършим механично дори в полусънно състояние. Но AdMe.ru предлагат още няколко полезни навика, които би било добре да включим в сутришната рутина, пише Мениджър нюз.

Вижте кои са те и с какво биха ни били полезни.

1. Масажирайте ушите. Този масаж помага да се разсъним по-бързо и може да го извършваме още, докато сме в леглото. 

Снимка: Guliver / iStock

Въздействието от лекия натиск и разтриване на чувствителните части на ухото се изразява в повече жизненост през целия ден. 

2. Чаша топла вода с лимон на гладно. За причините да се откажем от кафето на гладен стомах в полза на топлата вода с лимон е писано много. Тази напитка подобрява функционирането на храносмилателната система, на черния дроб и на червата, премахва токсините от организма, укрепва имунната система. 

Не е необходимо да изстискате сока на цял лимон, ще бъде достатъчна и четвъртинка. Препоръчително е да има пауза между приема на лимонената напитка и закуската ви от поне 20-30 минути. 

3. Почистване на езика. Че е необходимо да си мием зъбите поне два пъти на ден, знаем още от детството. Но същото се отнася и за езика, който също задържа громно количество бактерии, допринасящи за лошия дъх, плаката по зъбите и заболяване на венците. 

Снимка: Guliver / iStock

За почистването на езика можем да изполваме четката за зъби или лъжица. Редакторите от сайта препоръчват изплакването на зъбите да е с водороден пероксид - препарат с антисептично действие. Достатъчни са 5 до 7 капки от 3% разтвор в 50 мл вода. 

Важно е пероксидът да се добави към водата, а не обратно. Този навик ще ви помогне в избелването на зъбите, премахване на лошия дъх, за лечение и профилактика на заболявания на венците. 

4. Лъжица мед. Медът сутрин енергизира, стимулира паметта и работоспособността, лекува кашлица и облекчава симптомите на алергия. Така че да започнем деня с чаена лъжичка мед 10-ина минути преди закуска, без съмнение е най-доброто решение. 

Снимка: Guliver / iStock

Ако обаче чистият мед ви се се струва твърде силен рано сутрин, може да го разредите и с чаша вода - ефектът е същият. 

Коментари
Последни видеа