6 опасни съвета за красота от интернет

Не си правете експерименти с тях, могат да нарушат здравето на кожата

30 юли 2019 г.

Снимка: Guliver / iStock

Как да направим ремонт, как да си намерим кола под наем, как да научим чужд език, как да се грижим за себе си, дори как да счупим кокосов орех (честна дума, има три варианта!) – в мрежата има практически съвети буквално за всичко. Обаче понякога можем да срещнем и информация, която да е не просто абсурдна, но и опасна за здравето.

Например, в областта на красотата сме чели съвети за боядисване на коса с перилен препарат и почистване на лице с котешка тоалетна. Тях просто няма да ги коментираме, но ще изброим няколко препоръки, с които е най-добре да внимавате.

Лимон и лайм вместо пилинг за лице

Сокът от лимон и от лайм може да причини хиперпигментация и дори изгаряния, защото кожата на лицето е нежна и чувствителна. Да втривате в нея киселина от цитрусите може да ви причини непоправима вреда на външния вид.

Захар, сол и сода за ексфолиране на лицето

Наистина, те са абразивнии продукти и не спорим, че са добри под формата на скраб за тялото, но не и за фината кожа на лицето. Грубите частици в тях могат да я надраскат и да доведат до възпаление.

Кокосово масло вместо крем за лице

Кокосовото масло е полезно за косата и тялото, защото е чудесен овлажнител, но много внимавайте как ще го използвате. За лице не е препоръчително, особено ако имате запушени пори.

Бебешки крем против подсичане срещу акне

Какво си мислите, че съдържат детските кремове срещу подсичане и обрив от пелените? В тях има парафин, синтетичен восък, масла и други химикали, а „третиране“ на кожата с акне само ще влоши положението.

Яйчен белтък за стягане на кожата

Изключително популярна маска за лице с яйчен белтък от миналото, когато нашите баби не са имали подходящи козметични средства и са си правели  маски от всичко, което може да се намери в хладилника. За стягане на кожата са използвали яйчен белтък, но посочете една жена, която е започнала да изглежда по-млада и бръчките ѝ са се заличили от неего! Да не говорим, че суровият белтък може да бъде изключително опасен: бактерията салмонела, която може да се срещне в него, не спи, а причинява сериозно инфекциозно заболяване.

Фиксиране на грима с лак за коса

Ето как можете да си навлечете кожни раздразнения и сухота на 200 процента! Лакът за коса е средство за фиксиране на косата и нищо друго. За фиксиране на макиажа си има специални спрейове и пудра. С две думи – имате избор от средства, така че не си правете експерименти с неясен и най-вероятно – опасен изход за здравето.

Наспивайте се добре, подбирайте внимателно храната и козметиката си, водете активен начин на живот – това са най-добрите помощници в разхубавяването, пише Rambler

Коментари
Последни видеа