Идея на помощ: Как да подобрите тена на лицето

7 лесни решения, без да прибягвате до декоративна козметика

13 октомври 2018 г.

Снимка: Guliver / iStock

Петната, зачервяванията и неравният тен са неща, които тормозят всеки, защото е факт – не съществува човек със съвършен естествен цвят на лицето. Като прибавим и бръчките, става страшно, но и без тях стресът, недоспиването пушенето и авитаминозата, характерна за пролетта, си казват думата, придавайки един доста неприятен землисто-сивкав оттенък на лицето.

В интернет можете да откриете какви ли не рецепти за маски за лице, които жените си препоръчват една на друга. И, както констатират американски изследователи, не всички от маските са безопасни, тъй като не всички съвети са достатъчно компетентни и в рецептите фигурират съставки, които могат да нанесат поражения и да навредят на кожата.

Ние обаче ви предлагаме някои наистина добри идеи без да броим ефектите, които придава умелото използване на декоративна козметика:

- Най-важно е да не забравяте, че основната грижа се състои в правилните почистване, овлажняване и пилинг на кожата. 

- През пролетта тя има нужда от по-силна хидратация, отколкото през лятото, защото след зимата е по-склонна към изсушаване. Мийте се с хладка вода и нанасяйте овлажняващо средство сутрин, около половин час, преди да излезете навън.

- Използвайте нощен крем за лице редовно преди лягане, за да подхранва и увлажнява и по време на сън.

- Заглаждащ и омекотяващ ефект имат козметични продукти, съдържащи златни, сребърни и седефени частици, освен това те правят така, че лицето сияе, дори да сте прекарали деня пред компютъра.

- Спазвайте елементарни правила на личната хигиена: преди нанасяне на каквито и да било козметични средства непременно мийте ръцете си, когато се гримирате, внимавайте да не го правите със замърсени четки и пухчета за пудра. Никога не използвайте чужди червила, очни линии, спирали за мигли и т.н.

- Не ви препоръчваме да се подлагате на козметични процедури в специализирани салони по-често от два пъти месечно. Честите пилинги и почиствания на кожата на лицето могат да увредят защитния ѝ слой, могат да доведат то пигментация. В домашни условия използвайте скраба за лице не по-често от два пъти седмично.

- Натуралните рецепти на основата на зеленчуци, плодове, растителни масла и мляко помагат за красивия тен, но има чувствителни кожи, които се зачервяват от маските с мляко, както и с ягоди, така че преценете дали те са за вас и не рискувайте, ако сте алергични.

- На цвета на лицето най-силно влияе пълноценният сън и нищо не може да скрие следите от безсънни нощи. Здравословният сън предотвратява и появата на бръчки, така че разходка на чист въздух плюс поне 8 часа сън е най-добрият съвет, който можете да последвате за свеж тен на лицето.

Марина Атанасова

Коментари
Последни видеа