Солни стаи и йога, за да се забавляват и каляват деца и родители

Светла Иванова и Антоанета Илиева комбинират двете терапии в Salt&Art

26 март 2019 г.

https://saltart.bg/Снимки: Ралица Сребрева

Заради липсата на достатъчно зелени пространства и наличието на предостатъчно мръсен въздух, заради за загубата на връзка с природата много хора, които мислят за здравето на децата си, а и за своето, напоследък бягат от градската среда в солни стаи.

Повечето от тях наподобяват солни пещери. Там въздухът се пречиства благодарение на антибактериалните средства на медицинската сол, впръсквана чрез халогенератори (оттам и думата "халотерапия"). Все едно си сред борова гора, а 20 минути предстой в т.нар. солна стая се равняват на 4-часова разходка сред гората. Така онези, които се интересуват от алтернативни методи за лечение и профилактика на хрема, алергия, белодробни инфекции, кожни обриви, акне, кашлица при пушачи и много други, откриват решение за проблемите в релаксираща обстановка.

Въоръжени с всички тези зняния за предимствата за здравето, певицата и писател Светла Иванова и нейната партньорка Антоанета Илиева създадоха Salt&Art. Това място съчетава две терапии, полезни за здравето: солни инхалации и йога практики.

В него стая Art разполага с голяма стена от хималайска сол, която създава приятно дзен усещане и влияе благотворно върху дихателните процеси при йога практики. Там ще се практикува първата в България въздушна йога + солна инхалация, виняса йога, йога мама и бебе, за начинаещи, бременни, семейна йога, медитация и релаксация, както и авторските часове на Светла – Salt Art Yoga и Тананикаща йога за деца, като всяка практика е с добавена стойност - халотерапия.

Стая Salt наподобява солните пещери и в нея родителите и децата могат да се забавляват заедно, както на морския пясък, работейки същевременно върху подобряване на дихателните процеси, алергични състояния, астма, кожни проблеми, синузит и др.

В Salt&Art деца и родители могат също да гледат филмчета, проектирани върху стена, докато се излежават в хамак, а всеки уикенд да разнообразяват полезното с приятно - различен уъркшоп или гост-инструктор, музикални и арт събития.

Светла и Антоанета споделиха, че като майки знаят колко е важно присъствие на място, където децата да се забавляват и каляват, а родителите да се отпуснат спокойни, че правят най-доброто за децата си и за себе си. При изграждането на елегантното пространство те изпипват всеки детайл, така че посетителите да се чувстват спокойни за здравето и вътрешния си баланс. Един от тях е специално създадената за помещението вентилация и климатизация с антибактериални филтри за пречистване на въздуха.

 Солни стаи за здрави деца и релаксиращи родители работят всеки ден. Подробности има тук и в SaltArt.

Коментари
Последни видеа