Полезно е както за майката, така и за детето
Бременна яде бонбони. Снимка: Shutterstock
Шоколадът съдържа много полезни вещества.
1. Антиоксиданти. Те помагат да се отървете от свободните радикали в тялото.
Изследванията показват, че прееклампсията се дължи отчасти на оксидативен стрес, така че "зареждането" на организма с достатъчно антиоксиданти може да бъде важна част от пренаталните грижи.
2. Магнезий. Много хора имат дефицит на магнезий. Шоколадът може да помогне за попълване на запасите от магнезий.
Това е особено важно по време на бременност, тъй като магнезиевият дефицит е свързан с прееклампсия.
Учените твърдят още, че помага срещу сутрешното гадене.
3. Ресвератрол. Предпазва мозъка и нервната система.
4. Ендорфини. Шоколадът съдържа фенетиламин, който предизвиква отделянето на ендорфини. А точно от това се нуждаят бъдещите майки, за да бъдат настроени оптимистично и да са щастливи.
Бременна предпочита шоколад пред полезните плодове. Снимка Getty
Проучването установи, че шоколадът по време на бременност предпазва детето от пренаталния стрес на майката.
Учените анализарали нивата на стрес на майките по време на бременност и тези на бебето.
Така установили, че майки, които рядко ядат шоколад по време на бременност, изпитват високи нива на стрес, а бебетата им са по-страхливи.
Докато децата на майки, които всеки ден ядат шоколад, не са изпитвали страха, независимо от пренаталния стрес на майката.
По материали на Parents, Мона Василева
Причините за синдрома на поликистозните яйчници все още не са напълно изяснени.
Снимка: Shutterstock
Трябва да сте регистриран потребител за да напишете коментар
Коментари