Секси селфи и SMS-и бетонират връзката

Еротичното съдържание на посланията е от полза за хармонията

Снимка: Guliver / iStock

Изпращането на тестове и снимки с еротично-сексуални послания е здравословно и укрепва отношенията на двойката, установиха американски учени.
Сексуалната възбуда, дошла с телефонната комуникация, разпалва не само желанията, но и носи успокоение и разсейва страховете на партньора, според изследване на психолози от Калифорнийския университет, което беше публикувано в The Journal of sex research.

SMS-предложения с еротично и предизвикателно съдържание, секси селфи-послания и видео – това включва новото понятие sexting. Подобно поведение сплотява двойката и бетонира взаимоотношенията, твърдят американските учени.
Изводите са от проучване на 459 студенти на възраст 18-25 г., които нямат брак, но имат постоянен партньор. Те отговаряли на въпроси от анкета, насочена към любовните им взаимоотношения и новите технологии.

„Установихме, че хората, които са ангажирани в сериозна връзка, независимо дали брак или в свободно съжителство, са по-склонни да изпращат секси послания, в сравнение с тези, които нямат постоянен партньор", обясняват учените.
И няма никаква разлика между посланията на мъжете и жените. И едните, и другите, когато са влюбени, са склонни да „практикуват“ sexting.

Мона Василева

 

 

Коментари
Последни видеа