7 неща, с които майчинството ми помага в бизнеса

Богдана Трифонова, Жюстин Томс и тяхната "Мисия мама"

Илюстрация: "Сиела"

"Защо точно ние, Богдана Трифонова и Жюстин Томс, пишем тази книга? Защото може би преди всичко сме майки. Защото сме бъбриви. Защото ние самите имаме невероятни майки около себе си. И защото искаме да споделим с бъдещите и с настоящите майки, които си задават въпроси и изпитват трудности, че майчинството е сууупер!"

С това суперско представяне журналистката и водеща на "Часът на мама" Богдана Трифонова и Жюстин Томс, която се занимава с литература и уеб дизайн, преди месеци издадоха книгата "Мисия мама". От нея днес избираме много полезен откъс - за майчинството и бизнеса:

"Размислих се какво разви у мен майчинството? С кокво ми помага в бизнеса и в трудовото ежедневие? Споделям.

Любов. Най-хубавото на майчинството е любовта. Тя е огромна и блика отвсякъде. Още по-хубавото е, че е възможно да се отключи любов към всичко. И тогава е чудно. Е, същото е в работата – ако е с любов, се върши с лекота и дори трудностите отшумяват бързо. Но си е майсторлък да се отключи и задържи.

Търпение. Вероятно най-ценното, на което ме научи родителството, е търпението. При майките то започва от бременността. Всичко изглежда, че се случва бавно. Истината е, че всяко нещо има свое темпо и изглежда бавно само при бездушен външен поглед. В работата също е нужно търпение, много търпение.

Вяра в човека. Всеки родител вярва в децата си. Надява се и прави всичко възможно да открият и развият потенциала си. Насърчават ги. Мотивират ги. Същото е в офиса. Вярвам, че с любов, вяра, търпение, желание човек може а се развие неимоверно много, да постигне значителни успехи.

Няма невъзможни неща. Когато си родител – няма невъзможни неща. Човек може и света да обърне, само за да направи нещо за детето си. И в работата е така, стига да има достатъчно любов и отдаденост. Всичко може да се направи.

Дисциплина. Често ме питат как се справям с деца, семейство, работа, преподаване. Дисциплина. В достатъчни количества. Подреждане на задачи, приоритети, менажиране на времето. Важно и вкъщи, и на работното място.

Възлагане. Да възлагам задачи е ключово умение и у дома, и в офиса. Ако някой може да поеме задача и да се справи дори по-добре от мен, нека той я свърши. Не за да имам време да почивам, а за да имам време да свърша нещо, което само аз мога да правя. Важно умение е да се възлагат задачи.

Заедно. Родителството е една дълга заедност. Да знаеш, че другият е там и върши своето. Че можеш да разчиташ на него. Да може той да разчита на теб. Да градите и творите заедно. И да ви е добре заедно. Същото е с работата. Няма успех в бизнеса без екипност, без заедност."

Източник: "Сиела"

Коментари
Последни видеа