6 ситуации, в които децата ви карат да изглеждате ужасни родители

Или просто пълни идиоти

Илюстрация: Guliver / iStock

О, да – децата са по-лоши и от най-страшните шпиони, защото непрекъснато издават тайните на родителите. Като правило, когато са дошли гости, те на всички носят чаша със сок, само на мама – с вино, разказват в автобуса нещо суперинтимно.

А в детската градина обясняват как „татко ме удари вчера по главата“, въпреки че се е случило точно обратното. Ето ви още 6 ситуации (съгласни сме, списъкът е безкраен), в които почервеняваме от срам или се чувстваме като пълен идиот:

Лекарски преглед
Да влезете в нечий лекарски кабинет е като лотария – никога не се знае дали детето ще отговори на доктора, или напротив – ще започне да му задава въпроси. В този момент вие тъкмо сте отметнали в графата на медицинската анкета с „да“ въпроса: „Приема ли детето ви достатъчно зеленчуци“ и се чудите дали киселите краставички се броят.

При всички положения вие разчитате, че детето няма да каже нищо излишно. И в този момент то се обръща към лекаря с: „Когато мама е изморена, ни разрешава да играем на одеяло на земята до тогава, докато не заспим сами на пода.

Посещение при зъболекар
Почти същото е, както при лекаря: молите се детето да не каже, че да бъде накарано да си измие зъбите съвсем не е толкова лесна задача, колкото тяхното разваляне, както и че вие понякога нямате сили да спорите и да убеждавате в името на хигиената.

Или че този месец дори не сте забелязали, че с цялата туба детска паста за зъби е нахранен гумения динозавър.

Разходка с нови приятели
Някои деца изведнъж започват да играят едно с друго, все едно цял живот са се познавали. На други им е по-сложно – забравят какво е да споделят играчки, бият се с лопатки по главата и т.н.

Докато отношенията им се развиват по втория начин, вие стоите, правите си изводи за себе си и ситуацията, мислите как ей-сега детето ви окончателно ще докара всички до сълзи и на втора разходка няма да ви поканят.

Ползване на обществена тоалетна
Децата обикновено говорят високо, но в помещения с отлична акустика в тях все едно се вселява всичкия бяс на света. Ако детето ви все още влиза в кабинката с вас, то – бъдете сигурни – ще чуете невероятни коментари. „Мамо защо твоето пиши има мустаци?“, „Мамо, сърби ме дупката на дупето“, или (О, Боже!) – „Мамо, ти акаш ли? Пфу, ако!

Така че, ако ще посещавате с дете обществена тоалетна, по-добре е да се приготвите за най-лошото.

Отваряне на подарък
Да, вие непрекъснато им повтаряте колко е важно да имат добри обноски. Но истината е, че те са толкова малки, че често забравят за това. Например, когато подаръкът не им се хареса особено.

И така, вие стискате палци да не би отвътре да излязат чорапи или пижама. Защото тогава гостът, който е донесъл този подарък, със сигурност ще разбере колко много е сгрешил.

Когато срещнат някой, който не е като другите
Светът е пълен с най-различни хора и ние ги срещаме всеки ден. И понякога детето ви спира, за да се взре в някого, а вие съвсем не успявате деликатно и тихо да му дадете да разбере, че да се блещи на хората е неприлично.

И се опитвате да го накарате да тръгне, преди да е казал на висок глас нещо като: „Мамо, а защо този чичко е без ръце?

Разбира се, има още хиляди ситуации, в които могат да ви накарат да изглеждате като неадекватни и съвършено невъзпитаващи ги родители. Но има и добра новина: някога, когато самите те имат деца, всичко това ще се върне към тях като бумеранг. Повярвайте.

Текст: ezhikezhik.ru, адаптация: Надя Горанова

Коментари
Последни видеа