Тези фрази дразнят всяка бременна

Не ги произнасяйте, за да бъдат бъдещите майки спокойни

Снимка: Guliver / iStock

Твърди се, че времето, през което очаквате дете, трябва да премине изключително в позитивна атмосфера. Но се намират хора, които могат да прецакат нирваната със своите изказвания или коментари. Ето някои масови примери за дразнители:

1. „Може ли да ти пипна корема
Не всички хора са във възторг от докосването на когото и да било, особено пък впечатлителните бременни. А представете си по колко пъти на ден бъдещите майки чуват този въпрос… Ако някой иска да пипне корема ви, а на вас тази перспектива не ви допада, просто кажете „не“. Не сте длъжни да обяснявате нищо на никого.

2. „Кръгъл корем – значи ще е момиче
Или „ти направо светиш, сигурно ще е момче“. Особено смешно е да слушаш подобни фрази, след като си знаеш пола на бебето от ехографския преглед. Какво да правите в подобна ситуация? Няма смисъл да четете лекции за достоверността на суеверията, просто се пошегувайте, че сега трябва да върнете всичко синьо (или розово) обратно в магазина, след като упоменатите признаци на пола на бебето са на лице.

3. „Какъв огромен корем! Да не би да чакаш близнаци?
А какъв да бъде през осмия месец на бременността? Ясно е, че хората така се шегуват, но това е приятно на малцина бъдещи майки.

4. „Не си ли родила още?!
Да, липсата на такт може да смути всеки. Вероятно събеседникът просто е забравил, че човешката бременност продължава 9 месеца. На подобно възклицание смело може да отвърнете: „Веднага отивам, благодаря че ми напомни.“

5. „Хапва ли ти се кисело?
Хапва ми се! Само да си доизям течния шоколад и изтичвам за туршия“ – така се предполага, че трябва да отговорите на този въпрос. И защо всички мислят, че бременните жени – всички без изключение – са капризни същества, на които им се ядат ягоди, пица, сладолед и кисели краставички на всеки кръгъл час?

6. „Знаеш ли, че това е вредно за бебето
Така обикновено говорят „съветници“, които никога не са били в подобно положение, но някак знаят всичко за бременността, раждането и първите месеци от живота на бебето. И след това бързат да споделят ценен опит. За да не си късате нервите, просто насочете разговора в друга посока. Повярвайте, от позицията си вашият събеседник няма да се откаже никога.

7. „Почивай си повече сега, след това сън няма да видиш. Изобщо, с децата няма как да си отдъхнеш
Подобни съветници много обичат да свъсват вежди и присвиват уста, като анонсират бъдещото майчинство като нещо невероятно сложно. Според тях би трябвало да се подготвите за миниатюрен апокалипсис.

Текст: Юлия Маркова/detstrana.ru, превод: Надя Горанова
 

Коментари
Последни видеа