И още нещо за писмото до Дядо Коледа

Ето и адреса, до който може да го адресирате

07 декември 2022 г.

Снимка: Shutterstock

До Коледа остават само по-малко от 20 дни. Със сигурност малчуганите вече горят от нетърпение да украсите елхата, да правите сладки, да опаковате заедно подаръци (не техните, разбира се) и изобщо да вършите куп празнични неща заедно.

С какво от всички изброени неща да започнете? С писмото до Дядо Коледа, разбира се! Вече ви обяснихме основните правила, които трябва да спазвате, когато помагате на децата да го напишат. Ето обаче и още нещо важно за писмото, което също е добре да знаете.

Снимка: Shutterstock

Забавно за всички възрасти

Не само за малките, но и за по-големите деца, това е изключителен момент. Дори и вече да не вярват в добрия старец, нищо не пречи да изложат на лист хартия желанията си.

Това и за вас е много полезно, защото така ще се ориентирате сравнително лесно и най-важното – по-рано, какво точно да сложите под елхата, което да бъде хем приятна изненада, хем точно онзи подарък, който те наистина желаят да получат.

Напомнете отново за броя на очакваните подаръци

Деликатно ограничете броя на желанията до 1, 3 или колкото сте преценили, за да може да ги изпълните все пак.

На малките обяснете, че чувалът на добрия старец не е чак толкова голям и в него трябва да влязат подаръците и на другите деца по света. А за по-големите измислете нещо друго, което да звучи достатъчно разумно, за да го приемат.

Заложете на емоцията

Целта е писмото да не се превърне в изброяване на искани подаръци, а да изрази емоции, радост и любов. Затова помолете децата да напишат и как са се чувствали през годината, от какво са останали доволни, с кои свои постижения се гордеят истински и какво биха искали да поправят през следващата годината. Може да добавят рисунка или очертание на своята ръка.

Задължително запазете писмата на децата, защото след години те ще бъдат невероятен спомен както за вас, така и за тях. И непременно добавете дата, за да знаете след време от коя година са били написаните емоции и желания.

Снимка: Shutterstock

Полезна информация

А ето и адреса на Дядо Коледа, за да изглежда писмото съвсем истинско:

Santa Claus' Main Post Office

Tähtikuja 1, 96930 Arctic Circle,

FINLAND

Може заедно с детето да отидете до пощата и да пуснете писмото. Разбира се, предварително осигурете втори плик, идентичен на онзи, който ще запазите за спомен. Така хем поддържате магията на празника, което е важно в този момент за детето, хем съхранявате спомена, на който ще се радвате заедно след години.

Соня Димова

Коментари
Последни видеа