Прекрасна книга от Сосуке Нацукава, която е чудесен подарък за порасналите деца

Омагьосващата история „Котаракът, който спасяваше книги“ превзе сърцата на милиони читатели по света

07 декември 2021 г.

Снимка: Shutterstock

Очарователна и стопляща душата история за силата на книгите, така Manx Independent определя бестселъра на Сосуке Нацукава „Котаракът, който спасяваше книги“. Това е и една от книгите, които спокойно може да подарите на порасналото дете за Коледа, а после тайничко да прочетете и вие. Защото историята е просто вечна и за всички онези, за които книгите са начин на живот.

Феноменалният бестселър на Сосуке Нацукава „Котаракът, който спасяваше книги (издателство „Еднорог“) превзе сърцата на милиони читатели по света, а сега вече е и у нас.

Истинска магия се крие между кориците на това заглавие. „Котаракът, който спасяваше книги“ неслучайно е една от най-харесваните книги за последните години, възхвалявана от специалисти и обикновени читатели. Освен непреходните теми за силата на приятелството и намирането на смелост, тази история има вълшебно въздействие върху всички, за които книгите са много повече от просто думи, напечатани на хартия.

Снимка: издателство „Еднорог“

За Ринтаро Нацуки малката книжарница за книги втора ръка, стопанисвана от дядо му, е най-прекрасното място на света - идеално убежище за едно самотно и плахо момче. Тук тийнейджърът е прекарал много щастливи часове в четене на литературни шедьоври. След смъртта на дядо му обаче нещата коренно се променят и Ринтаро е на път да затвори уютното магазинче.

Един необичаен посетител в книжарницата ще промени живота на осиротялото момче. Говорещият котарак Тигър се нуждае от истински любител на книгите, който да се присъедини към него за една специална мисия. Тази доста странна двойка ще се заеме със спасяването на книги от хора, които злоупотребяват с тях и ги осакатяват. Тийнейджърът и неговият пухкав приятел се впускат в три магически приключения, посветени изцяло на тяхната кауза. А кулминацията е едно незабравимо предизвикателство – последният лабиринт, в който Ринтаро трябва да действа сам...

Вълшебна притча за четенето и за безграничната сила на книгите, „Котаракът, който спасяваше книги“ очарова, забавлява и провокира размисъл у всеки. Нацукава предизвиква суперлативи не само с богатата си литературна култура, но и със смелостта да каже открито онова, от което страдат не само книгите, а и застрашеният свят на духа изобщо. Котки, книги, младежка любов и приключения: в тази книга всеки читател ще намери по нещо за себе си.

Коментари
Последни видеа