4 причини защо жените НИКОГА не бива да кърмят на публично място

Любимката ни Кристина Кузмич ни разсмива за пореден път

13 февруари 2019 г.

Снимка: Guliver / iStock

Ако не говорите „сарказъм”, няма да разберете какво има предвид и най-вероятно няма да се забавлявате с видеото ѝ. Но в случай че ползвате „сарказъм” свободно, моля, заповядайте. (Видеото ще намерите най-отдолу, а преди това ви предоставяме превод на желязната аргументация, която, надяваме се, ще ви разсмее, както нас.)

1. Обидно и неприлично е. Не живеем в общество, в което е прието да показваме част от гърдите или пазвата си.

Ако кърмя някъде навън и някой мине покрай мен и ме види, аз го обиждам с гърдите си. Изобщо не искам да обидя някого, кърмейки пред него. И като кърмим публично, просто разпространяваме лъжата, че гърдите имат и друга функция освен да възбуждат някого. А това може много да прецака децата...

2. Дори и да използваме някое от покривалата за кърмене, изобщо няма гаранция, че бебето няма просто да го махне. И после какво?! Гърдите ви ще бъдат на показ за цяла секунда. Или даже две. Две секунди... Честно ви казвам, бебетата, които махат покривалата, са просто разглезени. Въобще не разбирам какво му е толкова неудобното на това да се храниш с покривка на главата. Изобщо не е потно, горещо, тъмно или клаустрофобично.

3. Жените, които кърмят на публични места, не го правят, защото бебетата им са гладни. Не. Те просто се опитват да съблазнят съпрузите ви с тези пълни с мляко, течащи, грамадни гърди. Ужасно... А ако мъжете зяпат очевидно разюзданите кърмещи майки, това си е съвсем в реда на нещата. Какво се очаква да направят – да я видят, че кърми, и да погледнат на другата страна? Ммм, странно...

4. Ние сме майки. Няма нужда да излизаме. Отказали сме се от това си право, когато сме започнали да раждаме бебета. Няма нужда да пазаруваме, да се храним навън, да имаме социален живот... Днес вече всичко може да ти бъде доставено. Просто потърсете в Amazon Prime.

И ако по някаква странна причина, например спешен случай, ни се наложи да напуснем къщата, има огромно количество места, на които можем да се скрием, докато кърмим.

Просто няма нито една смислена причина, поради която се налага да травматизираме обществеността като кърмим пред тях. Понякога се питам дали тези кърмещи майки изобщо искат да имат деца, или просто са ги родили, за да провалят дните на хората с ексхибиционизма си. Дръжте гърдите си прибрани, госпожи. Освен ако мандрата не е затворена – тогава ги покажете.

Кристина Кузмич е майка на три деца и влогър. За още от нейните видеа посетете YouTube канала ѝ или kristinakuzmic.com.

Коментари
Последни видеа