5 жестоки истини за взаимоотношенията, които ще ви огорчат

Неприятните неща, с които поне веднъж се среща всеки

Снимка: Guliver / iStock

Със сигурност ще нараните някого
Не сте светица и не сте длъжна да постъпвате така, както се иска на всеки, дръзнал да се влюби във вас. Иначе отдавна щяхте да бъдете омъжена за онзи дългуч от осми „б“, вместо да си спомняте как сте се крили от него в съблекалнята след час по физическо, само и само да не ви изпрати до вкъщи.

И това далеч не е най-тежкият случай – възможно е някой ден да си тръгнете от човека, когото по-рано сте смятали за любовта на живота си. И трябва да ви стане ясно какво да правите с чувството за вина и как правилно да се разделяте, за да причините колкото е възможно по-малко болка на някой, който ви е бил много близък.

Никога няма да знаете кое точно е „правилното“
Да, ще има периоди, когато ще смятате себе си за човек с мъдрост и опит, който е способен да раздава съвети наляво и надясно – през първата година на успешния си брак, след развод или на етапа в увлечението си по някой психолог-гуру. Но, уви, подобна увереност в собствената ви правота е илюзия и животът на всяка цена ще ви го докаже.

Така че дръжте се на земята: понякога ще ви се струва, че се опитвате да минете нощем през тъмна гора, без фенер и компас. И на 20, 30, и на 40 години. И това е съвсем нормално.

Не всеки, когото обичате, ще ви отвръща
Струва ви се, че това е елементарно? И въпреки това отново и отново лежим на подобни надежди, решавайки например, че едно харесване във Facebook от бившия означава, че на него му е домъчняло за вас и вече идва към дома ви с бутилка вино.

На него може и да му е домъчняло, но само защото не е правил секс от три месеца, а не защото не може да се примири с раздялата. Или си мислите, че колегата, по когото вехнете вече три месеца, не ви игнорира, а просто ви гледа загадъчно. Да? Не, не ви харесва чак толкова, въпреки че знаете всички имена на футболистите от любимия му „Ботев“ – Пловдив. Иначе щеше да ви изпраща всяка вечер.

Най-важното в подобни случаи е да не се увличате по самоунищожението и да помните, че липсата на чувства от страна на някой друг, не означава, че нещо с вас „не е наред“.

Не може да контролирате почти нищо
Уви, няма как да намерите любов, ако просто сте се изморили да гледате сериали сами. Може да си направите профил в Tinder, да отидете на няколко срещи, да намигнете на треньора във фитнеса – това са напълно възможни неща. Но да предскажете резултата от тях не е сред тях. Както и да програмирате бъдещата любов, която да влезе в живота ви.

Колкото и да търсим, най-романтичните и удивителни истории често се появяват оттам, откъдето най-малко сте ги очаквали.

Да се примирите с неуважението не означава да „докажете любовта си“
Не става дума за някакво огромно оскърбление или изневяра. Понякога нещата са по-фини: съгласни сте на връзка тип „само секс“, като се надявате, че веднъж щом той разбере колко сте прекрасна, ще се влюби. Примирявате се с това, че той отказва да ви нарича „моята приятелка“, защото му е „нужно още време“. И така вече три месеца. Измъчвате се, че той не ви запознава с приятелите си, но мълчите.

При всички тези случаи се опитвате да бъдете удобна, защото в детството ви някой ви е казал, че хората обичат само добрите момичета, които не противоречат на възрастните. Мислите, че вашата добрина и това, че се държите удобно, доказва любовта ви. А всъщност е само повод да ви ползват за изтривалка.

Текст: woman.rambler.ru, адаптация Надя Горанова

Коментари
Последни видеа