7 признака, по които да познаете, че в отношенията ви има хлад

И да разберете, че рутината се е настанила между вас

29 октомври 2018 г.

Снимка: Shutterstock

Ако имате дълга връзка, вече сте наясно всъщност колко сложно е това. Но не се замисляте, ако се чувствате комфортно и уютно с партньора си, знаете какво да очаквате от него и не се безпокоите за чувствата между вас.

Удобно ви е заедно, но така мотивацията за развитие изчезва. Мислите, че в това няма проблем? Не е така. Трябва да се развиваме като личности, в противен случай ще изгубим страстта в отношенията. Ето няколко признака, че е настъпил хлад във връзкката ви, без дори да го отчитате:

1. Не обсъждате проблеми
Запитайте се, действително ли сте разрешили всички проблеми или просто сте се примирили с тяхното съществуване? Да, съществуват неудовлетворения, но защо да се напрягате излишно, като поставяте отношенията ви под кръстосан огън?

Напълно е възможно и да отлагате разговори на сериозни теми за момента, в който сте по-малко заети или още по-лошо – когато сте в отпуск. Обикновено това води до ефекта на снежната топка, която в един момент се удря в лицето ви, пълна с нереализирани желания, обиди и страхове.

2. Предпочитате да прекарвате време без партньора си
В началото на връзката ви се стараете да се опознаете колкото се може повече. Но когато сте научили всичко един за друг, ви се струва нормално да си гледате сериали в различни стаи. Харесвате различни неща, уважавате избора на другия и нямате намерение да ходите на „компромисно“ кино.

3. Партньорът ви не ви липсва
Ако по-рано сте ненавиждали да оставате без него, а сега ви е все тая дали командировката му ще свърши скоро, то едва ли отношенията ви са толкова добри, колкото по-рано.

Живеейки в комфортни отношения често хората дори не изслушват разказа на другия до края, защото голяма част от всекидневните събития са очаквани и предсказуеми. И създават илюзията за незначителни.

4. Не полагате грижи за себе си
Когато осъзнаете, че изобщо не се стараете да изглеждате добре в очите на партньора си, дори и не помните кога последно сте били на педикюр, то очевидно вече не разглеждате отношенията си като сексуални.

Дори и когато се видите без дрехи, това не води след себе си някоя пикантна шега, да не говорим за внезапно нахлула страст.

5. Не искате да излизате заедно
Хората, които се чувстват комфортно в своите връзки, смятат, че да се губят време и пари за излизания вечер е безсмислено. Ако мислите, че целта на срещите са само запознанства, или не ви се търсят нови хоризонти с партньора, това означава, че отношенията ви са престанали да ви носят удоволствие и зад това стои по-дълбок проблем.

6. Търсите емоции на други места
С партньора ви е скучно, затова се стремите да общувате с някой друг. Той/тя също не желае да обсъждате заедно интересните за вас неща, защото за него/нея това е загубено време.

От отсъствието на емоционален интерес вашата самооценка също започва да пада. Най-правилното решение ви се струва да търсите внимание в страни – дали с приятелка или с друг мъж, няма особено значение.

7. Все по-малко си говорите
Ако разговаряте само за това какво ще закусвате или къде ще ходите на Нова година, значи, че не искате повече нищо да научите от другия, защото тази книга е отдавна прочетена. Не искате нищо да споделяте с него, не намирате теми, които по-рано му бяха интересни, както и той е престанал да обсъжда с вас любимите си книги, музика или филми.

Да, у вас е дошла на гости рутината.

Текст: Алина Колесникова/heroine.ru, превод: Надя Горанова

Коментари
Последни видеа