7 съвета за по-добър секс с партньора

Интимните отношения са важни за успешната връзка, така че не подценявайте угасването на пламъка

24 Март 2023 г.

Сексът е много важен аспект на успешната връзка. Ако се стремите да откриете нови стимули, това не само ще разнообрази и подобри интимния ви живот, но и ще заздрави отношенията ви. В случая не става дума обаче само за нови пози, които да пробвате в леглото, а за нещо повече. Както и в другите сфери от живота, отново става дума за правилна комуникация. Общуването е онова, което помага или пречи на секса.

Хармоничните отношения, доверието, разбирането, желанието да защитите партньора са част от химичните съставки, които разгарят страстта или намаляват желанието. Към тях трябва да добавите и допълнителна щипка пипер за още повече ефект.

Кои са седемте тайни на успешния и добър секс?

Снимка: Shutterstock

1. Опознавайте се постоянно

Дори и в дългогодишните връзки, партньорите има какво ново да научат един за друг. А ако смятате, че вече знаете всичко за половинката си, просто си припомнете хубавите спомени от миналото. Това със сигурност ще разпали чувствата. Опознаването – като постоянен процес, е изключително полезно за добрите и хармонични взаимоотношения. Не бива да се обезсърчавате, ако на пръв поглед не откриете нищо ново или интересно в човека до вас. Ако продължите да разговаряте, да задавате въпроси и да го изслушвате (както и той вас), ще видите, че всъщност има някои нюанси, които досега са ви убягвали. Това на 100% важи и за интимните отношения. Не се срамувайте да питате и опитвате нови неща, полезно е за връзката и секса, който изведнъж ще стане много по-вълнуващ.

2. Говорете помежду си

Да преодолеете срама в леглото може да се окаже трудно. Особено, когато сте с този партньор от доста години. Предполагате, че между вас всичко е ясно и затова не смятате, че има смисъл да разговаряте на интимни теми. Грешка! Забравете за притеснението и предложете на партньора си нови изживявания. Това кара връзката да работи и на сексуално ниво. И ви сближава не само в интимно отношение, но и в емоционално. Единственото важно, което трябва да помните е, че не бива да принуждавате партньора на всяка цена да прави нещо или да разговаря на някоя тема табу. Ако той се притеснява твърде много – изберете по-неангажираща тема, която да носи удоволствие и на двамата. И точно затова е важно да разговаряте, за да разберете до какви граници могат да се прострат експериментите.

3. Проявете разбиране

Освен да разговаряте, трябва да се научите да разчитате и невербалния език на партньора си. Хората невинаги са в състояние да изразят на глас своите мисли или дискомфорт, следователно след фазата на познанието, трябва да дойде тази на разбирането. Отново е забранено да налагате неща, които не се харесват и на двамата. Не е позволено и постоянно да контролирате действието. Така не си помагате, а предизвиквате раздразнение и партньорът ви вероятно няма да реагира по начина, който очаквате. Вслушвайте се в сигналите, които тялото, мимиките и очите му дават, и няма да сгрешите.

Снимка: Shutterstock

4. Изненадвайте

Хората обожават да бъдат приятно изненадвани. А в една двойка няма нищо по-лошо и вредно от скуката и рутината. Постарайте се всеки ден да изненадвате партньора си с нещо дребно и не се страхувайте от неговата реакция. Същото важи и за секса. Нали разбирате, че всяка двойка рано или късно ще се отегчи от класическата поза, в която прави секс. Не месеци, а години наред. Така че вземете инициативата и този път предложете нещо ново – няма значение дали ще бъде предигра, поза, място, важното е да бъде неочаквано и разбира се, приятно и за двамата. Ако се чудите какво точно да предложите на партньора, отворете книгите или си пуснете някой филм. Не онези с червените точки, а романтичните. Ще видите, че ще ви хрумнат доста идеи, които лесно може да осъществите и у дома. И не се притеснявайте от избора – няма начин партньорът ви да не остане очарован от неочаквания сюрприз, който му поднесете.

5. Включете секс играчки

Няма нищо срамно да използвате секс играчки в леглото. Някои от тях може да се окажат вашето откритие, което буквално да взриви усещанията и сериозно да ви изпоти в леглото. Важно е само да направите подходящ избор, като се съобразите и с характера на партньора си. Ако той е по-консервативен, със сигурност пухкавите белезници няма да му допаднат. Но ако е склонен на експерименти, може да бъдете и доста смели, и да му предложите наистина неочаквани обрати. Част от това е и играта на роли в леглото, която също може приятно да разнообрази секса.

6. Пазете партньора

Може да изглежда тривиално, но напомнянето в тази посока никога не е излишно. Дори и при дългогодишните двойки трябва да има доверие и да се предвиждат нещата. Това ще доведе до повече спокойствие, ще изчисти съзнанието и на двамата, и ще направи удоволствието от секса много по-голямо.

7. Погрижете се за външността си

Не става дума само за прическата. Когато се отправите към леглото, не е лошо предварително да сте се погрижили да изглеждате добре в очите на партньора. Няма по-голям убиец на страстта от неепилираните дамски крака или чорапите на краката на мъжа. Спомнете си как правехте секс в началото на връзката ви, как се подготвяхте за това и как се стараехте да възпламените погледа на човека до вас. Е, защо не го правите и сега?

По материали от Pourfemme.it

Още от Да поговорим

Жена пие кафе. Снимка: Shutterstock

Дами, не прекалявайте с кафето – може да се простите с бюста си!

Майка и бебе. Снимка: Shutterstock

Основни правила на нощното кърмене

Бебе пълзи. Снимка: Shutterstock

Пълзенето намалява риска от астма при бебетата

Снимка: Getty

Пълна бъркотия: как многото вещи ни влияят

Майка кърми бебето. Снимка: Shutterstock

Как да се справим с умората по време на кърмене

Вижте още

Жена пие кафе. Снимка: Shutterstock

Здраве

Дами, не прекалявайте с кафето – може да се простите с бюста си!

Но пък от него има и някои ползи за здравето

Майка и бебе. Снимка: Shutterstock

Здраве

Основни правила на нощното кърмене

Те ще ви спестят евентуалното продължително безсъние

Бременна жена. Снимка: Shutterstock

Здраве

Има ли подходяща възраст за забременяване

Вижте кога жената е най-подготвена за този специален момент

По възраст

Жена пие кафе. Снимка: Shutterstock

Здраве

Дами, не прекалявайте с кафето – може да се простите с бюста си!

Но пък от него има и някои ползи за здравето

Майка и бебе. Снимка: Shutterstock

Здраве

Основни правила на нощното кърмене

Те ще ви спестят евентуалното продължително безсъние

Бременна жена. Снимка: Shutterstock

Здраве

Има ли подходяща възраст за забременяване

Вижте кога жената е най-подготвена за този специален момент