7 съвета за по-добър секс с партньора

Интимните отношения са важни за успешната връзка, така че не подценявайте угасването на пламъка

24 Март 2023 г.
7 съвета за по-добър секс с партньора

Двойка в леглото. Снимка: Shutterstock

Сексът е много важен аспект на успешната връзка. Ако се стремите да откриете нови стимули, това не само ще разнообрази и подобри интимния ви живот, но и ще заздрави отношенията ви. В случая не става дума обаче само за нови пози, които да пробвате в леглото, а за нещо повече. Както и в другите сфери от живота, отново става дума за правилна комуникация. Общуването е онова, което помага или пречи на секса.

Хармоничните отношения, доверието, разбирането, желанието да защитите партньора са част от химичните съставки, които разгарят страстта или намаляват желанието. Към тях трябва да добавите и допълнителна щипка пипер за още повече ефект.

Кои са седемте тайни на успешния и добър секс?

Снимка: Shutterstock

1. Опознавайте се постоянно

Дори и в дългогодишните връзки, партньорите има какво ново да научат един за друг. А ако смятате, че вече знаете всичко за половинката си, просто си припомнете хубавите спомени от миналото. Това със сигурност ще разпали чувствата. Опознаването – като постоянен процес, е изключително полезно за добрите и хармонични взаимоотношения. Не бива да се обезсърчавате, ако на пръв поглед не откриете нищо ново или интересно в човека до вас. Ако продължите да разговаряте, да задавате въпроси и да го изслушвате (както и той вас), ще видите, че всъщност има някои нюанси, които досега са ви убягвали. Това на 100% важи и за интимните отношения. Не се срамувайте да питате и опитвате нови неща, полезно е за връзката и секса, който изведнъж ще стане много по-вълнуващ.

2. Говорете помежду си

Да преодолеете срама в леглото може да се окаже трудно. Особено, когато сте с този партньор от доста години. Предполагате, че между вас всичко е ясно и затова не смятате, че има смисъл да разговаряте на интимни теми. Грешка! Забравете за притеснението и предложете на партньора си нови изживявания. Това кара връзката да работи и на сексуално ниво. И ви сближава не само в интимно отношение, но и в емоционално. Единственото важно, което трябва да помните е, че не бива да принуждавате партньора на всяка цена да прави нещо или да разговаря на някоя тема табу. Ако той се притеснява твърде много – изберете по-неангажираща тема, която да носи удоволствие и на двамата. И точно затова е важно да разговаряте, за да разберете до какви граници могат да се прострат експериментите.

3. Проявете разбиране

Освен да разговаряте, трябва да се научите да разчитате и невербалния език на партньора си. Хората невинаги са в състояние да изразят на глас своите мисли или дискомфорт, следователно след фазата на познанието, трябва да дойде тази на разбирането. Отново е забранено да налагате неща, които не се харесват и на двамата. Не е позволено и постоянно да контролирате действието. Така не си помагате, а предизвиквате раздразнение и партньорът ви вероятно няма да реагира по начина, който очаквате. Вслушвайте се в сигналите, които тялото, мимиките и очите му дават, и няма да сгрешите.

Снимка: Shutterstock

4. Изненадвайте

Хората обожават да бъдат приятно изненадвани. А в една двойка няма нищо по-лошо и вредно от скуката и рутината. Постарайте се всеки ден да изненадвате партньора си с нещо дребно и не се страхувайте от неговата реакция. Същото важи и за секса. Нали разбирате, че всяка двойка рано или късно ще се отегчи от класическата поза, в която прави секс. Не месеци, а години наред. Така че вземете инициативата и този път предложете нещо ново – няма значение дали ще бъде предигра, поза, място, важното е да бъде неочаквано и разбира се, приятно и за двамата. Ако се чудите какво точно да предложите на партньора, отворете книгите или си пуснете някой филм. Не онези с червените точки, а романтичните. Ще видите, че ще ви хрумнат доста идеи, които лесно може да осъществите и у дома. И не се притеснявайте от избора – няма начин партньорът ви да не остане очарован от неочаквания сюрприз, който му поднесете.

5. Включете секс играчки

Няма нищо срамно да използвате секс играчки в леглото. Някои от тях може да се окажат вашето откритие, което буквално да взриви усещанията и сериозно да ви изпоти в леглото. Важно е само да направите подходящ избор, като се съобразите и с характера на партньора си. Ако той е по-консервативен, със сигурност пухкавите белезници няма да му допаднат. Но ако е склонен на експерименти, може да бъдете и доста смели, и да му предложите наистина неочаквани обрати. Част от това е и играта на роли в леглото, която също може приятно да разнообрази секса.

6. Пазете партньора

Може да изглежда тривиално, но напомнянето в тази посока никога не е излишно. Дори и при дългогодишните двойки трябва да има доверие и да се предвиждат нещата. Това ще доведе до повече спокойствие, ще изчисти съзнанието и на двамата, и ще направи удоволствието от секса много по-голямо.

7. Погрижете се за външността си

Не става дума само за прическата. Когато се отправите към леглото, не е лошо предварително да сте се погрижили да изглеждате добре в очите на партньора. Няма по-голям убиец на страстта от неепилираните дамски крака или чорапите на краката на мъжа. Спомнете си как правехте секс в началото на връзката ви, как се подготвяхте за това и как се стараехте да възпламените погледа на човека до вас. Е, защо не го правите и сега?

По материали от Pourfemme.it

Да поговорим

Кои са 6-те най-чести грешки в секса

Да поговорим

8 „симптома“ в секса, които отличават щастливите двойки

Да поговорим

6 факта за секса, които не обсъждаме

Още от Да поговорим

Момиченце играе с куклата си. Снимка: Getty

 

Какво „разказва“ за брака ви поведението на детето

Бременна и куче . Снимка: Getty

Как да подготвим кучето за пристигането на бебето у дома

Родителите трябва да четат на децата.

Илюстрация: Shutterstock

Значението на четенето за децата в различните възрасти

Мъж и жена се гледат влюбено. Снимка: Getty

Ренесанс в отношенията: 3 въпроса, които трябва да си задавате

Плуването носи редица ползи за малчуганите.

Снимка: Shutterstock

6 неочаквани ползи от плуването за децата

Коментари

Трябва да сте регистриран потребител за да напишете коментар

Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание.

Виж всички коментари

Вижте още

Снимка: Guliver / iStock

Здраве

Ръст и тегло на бебето до 1 година

Какви са нормите месец по месец и на какво може да се дължат отклоненията от тях

Снимка: Guliver / iStock

Здраве

9 ранни признака на аутизъм

Главната задача на родителите е да ги разпознаят

Илюстрация: Guliver / iStock

Здраве

Ужас: детето има глисти

Как да разпознаем паразитите и какво може да направим

По възраст

Момиченце играе с куклата си. Снимка: Getty

 

Да поговорим

Какво „разказва“ за брака ви поведението на детето

В детските игри се оглеждат отношенията между мама и татко

Тимъти Шаламе и Кайли Дженър: Снимка Getty

 

Заедно

Какво измисли Тимъти Шаламе, за да спаси връзката си с Кайли Дженър

Влюбените са заедно повече от година, но отношенията им са крехки

Бременна и куче . Снимка: Getty

Да поговорим

Как да подготвим кучето за пристигането на бебето у дома

За да се превърне в негов космат „по-голям брат“ (част 1)

Матю Макконъхи и Камила Алвес. Снимка: Instagram

 

Заедно

Матю Макконъхи и Камила Алвес празнуват 12 години брак

„Не исках деца от никоя друга, освен от нея“, признава днес актьорът

Разтворена книга и цвете в нея. Снимка: Getty

Родителите трябва да четат на децата.

Илюстрация: Shutterstock

Да поговорим

Значението на четенето за децата в различните възрасти

Какви са конкретните ползи от книгите за психологическото и емоционалното развитие на малчуганите според годините им