4 неподходящи подаръка за майката

Пари в плик са от полза, но не са изискан дар

30 септември 2018 г.

Снимка: Guliver / iStock

Има няколко не особено подходящи неща, които близките се изкушават да подарят на младата майка или на новороденото.

1. Парфюм или ароматизирана козметика за майката

Непосредствено след изписване от болницата е неуместно да подаряваме на майката парфюм, дезодорант и каквато и да е ароматизирана козметика. Защото всички тези мазила могат да предизвикат алергична реакция у бебето.

2. Биберони и всякакви шишета за мляко

Особено, ако майката е решила да храни естествено бебето си. Добре е, ако ще правим подобни разходи, първо да я питаме дали и какво точно иска.

3. Памперси

Въпреки широко разпространеното мнение, че памперсите са практичен подарък (вероятно заради цената) в действителност се оказва, че трудно ще уцелите това, което родителите искат. И ако човек няма опит, ще реши, че единственото, от което трябва да се ръководи, е теглото на бебето. Затова приятелите обикновено решават да подарят поне дузина опаковки, за да облекчат разходите на младото семейство.

Памперсите действително бързо свършват и никога не са излишни, но за да направите такъв подарък, трябва да сте напълно убедени, че моделът е подходящ. Някои са по-удобни за момчета, други – за момичета.

Всяка марка има определени „екстри“. Има и еко варианти. Предлагат се модели с лепящи ленти от страни, други се обуват като гащички – и всяка майка с времето установява какво ще е най-удобно за нейното бебе.

4. Пари в плик

Не е особено оригинално и не се смята за изискано, освен ако не сте много близки с младото семейство.
Другият вариант е да разпитате и, ако те нямат нищо против, го направете.

Това ще ви предпази от грешки и ще ви спести обикаляне по магазините. А младото семейство със сигурност ще намери точното приложение на сумата, която сте подарили.

Източник: yaposlerodov.ru

Коментари
Последни видеа

Ремарк за жените

01 декември 2021 г.

Слънце

30 ноември 2021 г.