Две неща, които могат да разрушат и най-красивите взаимоотношения

Изкушението да си сложите розови очила е много голямо. Но какво ви дава?

15 Юни 2024 г.
Две неща, които могат да разрушат и най-красивите взаимоотношения

Неглижирането на някои поведения във връзката не помага за запазването ѝ.

Снимка: Shutterstock

Когато хората чуят „любов“, смятат, че е неразрушимо и свято чувство. С него двойката преодолява всякакви препятствия. Нали е взаимно. Значи и двамата ще се стараят.

Такава логика изглежда правилна. При малцина възниква въпроса, какъв е проблема? От това възниква и капана, който вкарва хората в задънена улица. Отношенията трябва да се изграждат на напълно различен принцип. Но като начало, да разгледаме два момента, които точно рушат съюза ви:

1. Очаквания

Това е първия проблем на нашата влюбеност. Какво виждаме пред себе си? Нищо. Просто си фантазираме и представяме. Цялата същност на любовта е, че всичко е измислица. Очароваме се от това, което си измисляме сами. Създаваме някакъв образ, представяме си някакви бъдещи събития и т.н.

Но нима всичко това е реално? Мисля, че и по свой опит знаете, че всичко е съвсем различно. Да, в началото, може дори да продължи години, живеете като в приказка. Струва ви се, че щастието ви е безкрайно. Но розовите очила понякога омръзват. Не можем 24/7 да ходим с тях. Сваляйки ги, забелязваме, че човека е съвсем различен.

При това, независимо от пола, винаги си измисляме. Жената смята, че след първите подаръци, така ще е винаги. И въобще, скоро ще стане милионер, а тя го е открила, докато е беден.

Мъжът смята, че е най-добрата домакиня на света, която ще се грижи само за него и ще му носи закуските в постелята. Нали така го е радвала в началото. А красотата ѝ? Тя е невероятна.

Но в живота се оказва, че такива неща са само бонус, за да прави впечатление. А такова еофорично състояние е, когато ти се иска да го направиш. Но ние сме възрастни и разбираме, че е невъзможен постоянно такъв живот. Ние работим, общуваме с приятели, с роднини и имаме някакви увлечения. Чисто физически, не можем да поддържаме всичко.

Така и започва първото разочарование от очакванията ни. Оказва се, че партньора ни не се стреми към нищо. Симпатия изчезва веднага и не се кани да се завърне.

Временните рамки при всеки са различни, но обикновено, не продължава повече от три години. След това човекът проглежда и търпи, или си отива.

2. Изисквания

А това е втория момент, който произлиза плавно от първия. Разочаровайки се в очакванията си, какво правим? Правилно, започваме да нагаждаме партньора си според нуждите си. Не искаш да печелиш повече? Но аз го искам и не се каня да се отказвам, така че отивай да работиш.

Изглежда хората се променят. Някои се отказват от обещанията си, а други не разбират, какво са си измислили. През този стадий, в отношенията възниква истински хаос.

Изминало е известно време и е някак обидно, просто да си идеш. Нима е правилно? Ще си помислят, че съм вятърничав. И започват да се принуждават един друг.

Веднага се появява някакъв внушителен списък, как трябва да е всичко. Оказва се, че изобщо нищо не ги устройва. Цялата им връзка се е крепила само на взаимна симпатия. Имало ли е някаква подкрепа, освен първобитните инстинкти? Естествено, случват се конфликти. Изборът е или търпение, или раздяла. Не може да стане въпрос за никакво щастие.

Как да не сгрешите?

Всичко е елементарно просто, просто трябва да пораснете. При това не става въпрос за годините в паспорта, а в главата. Разберете, отношенията не са любов или страст, много повече са. Всички емоции угасват, това е научен факт. Нали са нужни само докато се създаде и възпита дете. За останалото природата не мисли.

Но така се получава, че сме разумни същества. Не е нужно да мислим само за това. Семейството трябва да е със здрава основа. А каква основа има двойка, ако ги свързва само едно?

Насочвам ви към най-важния извод. За да създадете здраво семейство, трябва внимателно да гледате и анализирате. Да съобразите, дали си подхождате?

Уверен съм, изпитваме симпатия към огромно количество хора, дори към звезди и популярни артисти. Но ясно разбираме, че е празно пилеене на време. Няма нищо общо между нас. Така трябва да се постъпва и в живота.

За да просъществува двойката дълго, трябва да се провери за съвместимост. Ако жената се облича стилно, използва скъпа козметика и следи за фигурата си, едва ли ще ѝ е интересен мъж с протрити гащи, изпъкнали на коленете. Дори по някакъв начин да е прехвръкнала искра. Просто не са съвместими. Имат различно възприятие за света.

Друго нещо е, ако мъжът също следи за външния си вид. Дори не засягам финансовата тема. Увлеченията и начина им на живот изисква определено ниво. Съответно, ще са равностойни един за друг. Няма да им е скучно, след като отмине влюбеността. Те са подобни.

Това е само един от възможните милиони примери. Не е задължително, да повтаряте точно него. Разберете принципа. Изисквате? Съответствайте! Нищо повече. Огледайте себе си, анализирайте, избирайте.

Ако в съзидателния процес включите и мозъка, ще започнете да гледате на света с други очи. Разбира се, изкушението да си сложите розовите очила е голямо. Но какво ви дава? Поредните болки и разочарование. Мислете предварително. Симпатизирайте, но не фантазирайте.

Обекти.бг

Мнение на специалиста

Ренесанс в отношенията: 3 въпроса, които трябва да си задавате

Още от Да поговорим

Бъдете особено внимателни какво точно казвате на децата.

Снимка: Shutterstock

7 правилни изречения, когато общувате с децата

Баща и син играят. Снимка: Shutterstock

9 стъпки към родителския авторитет

Пазете внимателно плановете си и ги крийте от чужди уши.

Снимка: Shutterstock

Щастието обича тишината: 5 неща, които трябва да пазите в тайна

Самостоятелната игра също носи ползи.

Снимка: Shutterstock

6 ползи детето да играе само

Бебе със сиво-сини очи. Снимка: Shutterstock

 

 

Кога се променя цветът на очите на детето

Коментари

Трябва да сте регистриран потребител за да напишете коментар

Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание.

Виж всички коментари

Най нови

Бъдете особено внимателни какво точно казвате на децата.

Снимка: Shutterstock

Баща и син играят. Снимка: Shutterstock

Вижте още

Снимка: Guliver / iStock

Здраве

Ръст и тегло на бебето до 1 година

Какви са нормите месец по месец и на какво може да се дължат отклоненията от тях

Снимка: Guliver / iStock

Здраве

9 ранни признака на аутизъм

Главната задача на родителите е да ги разпознаят

Илюстрация: Guliver / iStock

Здраве

Ужас: детето има глисти

Как да разпознаем паразитите и какво може да направим

По възраст

Баща и син играят. Снимка: Shutterstock

Да поговорим

9 стъпки към родителския авторитет

Изградете трите стълба: уважение, емоционална близост и доверие

Самостоятелната игра също носи ползи.

Снимка: Shutterstock

Да поговорим

6 ползи детето да играе само

Ето защо е важно да насърчавате и самостоятелните занимания на малчугана

Бебе със сиво-сини очи. Снимка: Shutterstock

 

 

Здраве

Кога се променя цветът на очите на детето

Нюансът на ириса не винаги може да бъде предсказан, като погледнетe очите на родителите

Снимка: Guliver / Getty

Заедно

„Искам пак макарони!“ Как да изкушим детето с нова храна

Когато настоява и яде едно и също

Пинк целува Кери Харт. Снимка: Instagram

Заедно

Пинк поздрави съпруга си за рождения му ден

Певицата е омъжена за професионалния състезател Кери Харт от 2006 г.

Ема Робъртс. Снимка: Getty

Заедно

Ема Робъртс обяви годежа си

Звездата от "Американска история на ужасите" и Джон Коди са заедно от 2 години