Каква майка сте на детската площадка според зодията (II част)

Мама Скорпион се дистанцира от всички, мама Козирог е абсолютен авторитет в целия квартал

Снимка: Guliver / iStock

Всички деца се държат по различен начин на площадката за игра, но е доста интересно и как техните майки се държат на това място. Вече ви разказахме за поведението на първите 6 знака от зодиака, а ето и какво да очакваме от останалите 6 зодии край люлките:

Везни

Мама Везни най-често събира около себе си тълпа родители и от двата пола и поставя куп разнообразни теми за обсъждане, като бодро прескачат от творческото развитие на децата към новостите на филмовата индустрия и най-новите постижения на съвременните козметолози.

На собственото си дете те почти не обръщат внимание. Смятат, при това с право, че хлапето им се нуждае от лично пространство и му го осигуряват, а ако на малкото му се прииска нещо друго, ще дойде да помоли.

Скорпион

Мама Скорпион на детската площадка или вяло и произволно фиксира родители от противоположния пол, които се скитат около пейките, или издига около себе си висока и дебела стена на отчуждение, включвайки погледа „Не се приближавайте – хапя“ и се потопява в собствените си мисли.

Във всеки случай, детето им е подложено на близък, внимателен и почти маниакален надзор.

Някой ден представителките на този знак ще се откажат от тази прекомерна опека и ще оставят хлапето да се рее свободно, но засега то е много малко и не може да остане без контрола им.

Стрелец

Мама Стрелец ходи на площадката за игра изключително заради общуването и затова отпращат набързо детето към катерушката и се потапят изцяло в разговори с други родители или с приятелки, които са поканили с тях на разходката.

Междувременно, хлапето им може да стои на главата си, да яде пясък и да хвърля играчки, дори тихо да се измъкне нанякъде.

Ако майката открие в това нещо осъдително, ще бъде строга, но постфактум може нещата да останат безнаказани.

В същото време, майките на този знак често принадлежат напълно на децата си, но не и на детската площадка, а когато заедно ритат топка, разхождат се с кучето или някъде пазаруват.

Козирог

Мама Козирог на детската площадка често води своето, но и някое чуждо приятелско дете или съседче, организира развиващи занимания, спортни игри и не допуска никакви караници и истерии.

Представителките на този знак имат абсолютен авторитет както сред децата, така и сред техните родители. Затова, когато са там, цари спокойствие и ред. Мама Козирог редовно създава инициативни групи и е генератор на идеи за благоустройството на района.

Водолей

Мама Водолей води детето на площадката за игра, пуска го при другите и потъва в своите работи. Тя може да си чете списание или книжка, да пише на лаптоп, да обсъжда с други родители социалното развитие на квартала, да говори по телефона и дори да отскочи до близкия магазин.

Тя не се побърква от притеснение какво ще стане с хлапето, дава му пълна свобода на действие, но няма и сянка на равнодушие в поведението ѝ, то е основано на факта, че има пълно доверие на малкото.

Риби

Мама Риби се дели на две категории. Първата контролира всяка крачка на детето, тя решава с кого то да си играе, дистанцира се от останалите родели и е способна незабавно да отведе хлапето си у дома, ако някой кихне до него.

Втората категория майки от тази зодия са любими на всички околни деца и техните майки и баби. Те започват различни игри, обикалят с тях из пейките, разказват им приказки, ловко разделят вниманието си между своето и чуждото потомство не приличат на строги възрастни, а на деца, само че по-високи.

Източник, превод Марина Атанасова

Коментари
Последни видеа