Бъдещите майки са като котенцата – умиляват всички

14 доказателства, че бременността е велико преживяване

Илюстрация: Guliver / iStock

Отоци, безсъние, грация като на слон… как ли пък не! Да си бременна е велико и ще ви го докажем:

1. Можете да спите винаги и навсякъде

Бременната може да полегне и до Вечния огън и никой нищо няма да ѝ каже – нали жените в положение трябва да си почиват повечко?! Смело се излягате в кревата веднага след закуска, преди вечеря и въобще по всяко време на деня.

2. Ядете всичко наред

Е, да, разбира се, че "да се храниш за двама" е просто фраза, но пък кога друг път ще си позволите да изядете цяла торта и да допълните с бургер, без да изпитвате чувство за вина? Винаги можете да отдадете апетита си на бебето, което расте във вас и има потребност от странни неща.

3. Носите каквото ви е удобно

Никой няма да погледне накриво бъдеща майка, която е излязла за хляб с мъжка тениска и стар клин.

4. Спокойни времена

Повечето жени ненавиждат месечния си цикъл и възможността да си починат от него за 9 месеца е истински подарък.

5. Всички са добри с вас

Бременните са като котенцата – умиляват всички наоколо или, почти всички. Отстъпват им място, интересуват се дали им е удобно, как са със самочувствието, подаряват им плодове на пазара… Жалко, че след раждането тази доброта, която сега струи отвсякъде, някак си избледнява.

6. Бебенцето си е с вас

Е, все още не го виждате, но усещате, че то съществува. Още не е нужно да правите нищо за него – нито да сменяте пелени, нито да го храните и къпете, но пък е не само възможно, но и необходимо да му говорите и да му пеете песнички. И то отговаря по своему… Да общувате с нероденото си дете е велико преживяване!

7. Можете да се поглезите на воля

Кога иначе, ако не в тези трудни 9 месеца имате право да проявите малки или големи капризи? Да ходите в СПА за бременни, да си направите скъпа прическа, да си накупите деликатеси, да удовлетворят молбата ви за мечтано пътешествие…

8. Изглеждате отлично

Сиянието на бременната не е мит. Танцът на хормоните наистина прави косата гъста и лъскава, кожата – нежна и излъчваща светлина от вътре, ноктите – здрави и блестящи. Но нали споменахме, че след раждането някои неща престават да съществуват…

9. Право на шопинг

Това е сред най-приятните занимания не само за бременните, но на тях всичко им е позволено. И не е важно какво точно избирате – джинси на ластик за себе си, буйки за бебето или комплект тенджери за дома. Да ходите по магазините без чувство на вина е просто чудесно!

10. Сближаване

Обикновено родителите на бъдещото дете през бременността си стават особено близки и нежни, поражда се огромно доверие помежду им – очакването сближава и имате шанс да обсъждате заедно всички свои радости, съмнения, страхове, мечти…

11. В центъра на вниманието

Бременността е шанс да се почувствате като холивудска звезда. Защото във всяка компания ви обграждат хора, които желаят да ви направят комплимент и да ви окуражат, да ви пипнат, да си поговорят с вас и да ви дадат ценни съвети за близкото бъдеще.

12. Удивителни преживявания

Първото помръдване, ритничетата в корема – това са толкова удивителни и забавни моменти, каквито никога не сте изпитвали. Тогава усещате бъдещото си дете като най-близкото същество, като част от себе си, а това усещане придава неповторим вкус на живота.

13. Близост със собствените родители

През бременността си припомняте неволно за своето детство, умилявате се от спомените и се сближавате със своите майки и бащи. Дори когато майка ви излишно се тревожи за вас, можете да бъдете уверени, че тя чака това бебенце едва ли не повече от вас.

14. Имате оправдание за всичко

Можете да припишете всичките си грешки на бременността! Успали сте се, закъснели сте, забравили сте, не сте се обадили – всичко ви е простено!

detstrana.ru, адаптация Марина Атанасова

Коментари
Последни видеа