Как да изберем бански за детето

6 полезни съвета, които ще ви помогнат да купите наистина най-добрия

13 юли 2021 г.

Снимка: Shutterstock

Време е за море и децата очакват с нетърпение срещата с него. Естествено, стигаме и до момента с прибирането на багажа, в който наред със слънцезащитните продукти и плажни аксесоари, трябва да сложим и поне два детски бански.

Как обаче да изберем най-добрия? Има ли правила и в този случай, с които е добре да се съобразим?

Предлагаме ви 6 полезни съвета, които ще ви помогнат да се ориентирате в избора и да вземете наистина най-удобния и „правилен“ бански за малчугана.

1. Да бъде удобен

Тук актуалните тенденции остават на заден план. За детето комфортът е много по-важен от модата. Удобен в този случай означава да няма шевове, защото те дразнят нежната детска кожа.

2. Да се облича и сваля лесно

Това означава и да не стяга тялото, защото това усещане ще кара малките да се чувстват като в клетка. А обличането и събличането може да се превърне в голям проблем, така че колкото по-лесно става то, толкова по-добре и за децата, и за вас.

3. От качествена материя

Това е от изключително значение. И тук не е важно единствено качеството на самата тъкан като тъкан, а и способността ѝ да намалява абсорбцията на UV лъчите. За децата с особено чувствителна кожа е важно банският да бъде от естествена материя, тъй като тя намалява риска от зачервявания.

4. Памперс-бански за най-малките

Това ви спестява слагането на бански върху памперса или набъбването на памперса от водата, ако детето реши да седне и играе съвсем на брега.

5. Шорти за момченцата

За по-малките момченца това е наистина най-удобният бански на плажа. Причината е, че шортите са свободни, не им залепват по краката и не ги стягат, а и съхнат много бързо.

6. В две части за 6-годишните момиченца

Те вече започват да се чувстват големи и е възможно да се притеснят от голотата си. Затова за тях е добре да помислите и за горна част на банския. Целият бански е по-подходящ за плуване в басейна, докато на брега е добре да бъде в две части, за да събират слънчеви лъчи (в полезните за тях часове разбира се).

По материали от DonnaD

Коментари
Последни видеа