Полезни съвети, когато трябва да избирате детските дрехи

6 хитрини, които ще ви помогнат да бъдете по-практични в селкцията

16 ноември 2022 г.

Снимка: Shuttrstock

Изобилието на умилително красиви детски дрехи за всякаква възраст и всякакви случаи в магазините ни кара да вземаме по много и после… да се чудим къде да ги слагаме. Защото не всички са подходящи за нашето хлапе, невинаги сме ги подбрали сполучливо, или сме се изхвърлили прекалено. Как да избираме такива дрехи, които са хем удобни, хем могат да се използват по-дълго и да не предизвикаме семейна финансова криза? Ето няколко практични идеи!

1. Функционалност

Пищна рокличка с волани, за да прилича дъщеричката на сладка малка принцеса, или момченцето ни, обуто в разръфани дънки и маркова ризка са прекрасна гледка, но подобни дрехи, колкото и хубаво да изглеждат, не са удобни за пълзене или търкаляне по пода.

Когато детето е съвсем малко, то прави точно такива работи, затова вместо суперстилни комплекти, търсете обикновени трикотажни панталонки и памучни блузки – няма нищо по-удобно от тях.

2. Лесни за обличане

Купувайте суичъри с кръгли или V-образни деколтета, или такива, които се закопчават на рамото. Блузките с яка наистина са подходящи през зимата, защото ще пазят вратлето от студа, но обличането им не е никак лесно, а малките са доста нетърпеливи и мразят да им нахлузват тениски и камизолки през главата – знаете си го.

За да улесните и него, и себе си, обръщайте повече внимание на закопчаването – дрехите с ципове и капси са с предимство.

Внимание: за деца под 5-6 години не вземайте дрехи с качулки, които се стягат с връзки!

3. Практичност

За бебетата, които са още на памперси, не ви трябват панталонки с колан. Търсете такива тип анцуг или с еластична лента на кръста. И вместо с копчета, предпочитайте дрехи с капси, кукички или със самозалепваща се материя.

За тях е добре да се убедите, че няма да се разкопчават лесно при по-необичайни движения, като например катерене по дивана. Защото няма нищо по-неудобно от жилетчици, които се набират нагоре, или панталонки, които се смъкват при всяко пълзене и повдигане на хлапето.

4. Лесно почистване

Когато се чудите какъв десен да изберете, помислете за това как ще се почистват най-лесно. Избирайте неутрални нюанси или пъстри модели, на които малките петна няма да личат. Отдавайте предпочитание на дрехи, които се перат и съхнат бързо и нямат нужда от дълго гладене. И разбира се, търсете дрехи за детето само от естествени материи.

5. Достъпност

Обувки за малкото дете се избират доста трудно и най-практичният вариант е да се закрепват плътно около крачетата с ленти велкро. Никакви маратонки с връзки, поне не на първо време – ще дойде момент и за тях, но първите няколко години, докато малкото не научи да връзва връдки и да вдига циповете на ботушките само, избирайте самозалепващи се закопчалки.

Мислете и за това, че когато на бебето му стане скучно, обича да се забавлява, като се събува. По 100 пъти на ден!

По материали от Parents

Коментари
Последни видеа