Най-подходящите дрехи за началото на бременността

Как да се облечете в първите месеци, за да ви бъде максимално удобно

12 октомври 2022 г.

Снимка: Shutterstock

След като тестът за бременност се е оказал положителен, а лекарят ви е потвърдил радостната новина, информирали сте се за онова, което ви предстои, остава още едно приятно преживяване – да си изберете дрехи за бременни.

Да, все още по нищо не личи, че очаквате бебе, но скоро това ще се промени. А и изборът на дрехи за този толкова специален период от живота ви е наистина нещо съвсем различно от обикновеното купуване дори и на най-модната рокля.

Има ли обаче нещо специфично, за което е добре да знаете, преди да предприемете пътешествие из магазините за бременни?

Какво точно искате 

Това е първото, което трябва да си изясните. Има жени, които искат да съобщят на целия свят още от самото начало, че очакват бебе. Има и такива, които предпочитат да изчакат и да разкрият бременността си едва, когато тя наистина започне да личи. А някои строго спазват 3-месечен период мълчание и ревниво крият новото положение – било то от суеверие, било то от страх да не се случи нещо непредвидено в този начален етап от бременността си.

Така че наистина е добре да помислите и да решите как бихте искали да продължите през първите три месеца – явно или тайно. Защото дрехите за първия триместър нямат нищо общо като модел с онези, които ще носите, когато вече имате голям корем.

Снимка: Shutterstock

Какво да носите, ако искате да скриете бременността си

Спокойно може да не променяте гардероба си, защото през първите 3 месеца няма да има чак такива видими изменения в силуета ви. А и ако продължите да носите старите си дрехи, никой няма да заподозре, че сте в по-различно положение.

Тялото ви със сигурност обаче ще се променя и през тези месеци, но до четвъртия не очаквайте повече от 1-2 допълнителни килограма.

Онова, което трябва да промените засяга комфорта ви най-вече. Супер тесните дънки сега ще са ви леко неудобни, така че просто ги оставете за след раждането. Важно е да си купите и ново бельо, което няма да ви притеснява, както и удобни домашни дрехи.

Ключовите думи при избора са комфорт и прохлада. Така ще се чувствате много по-удобно.

При връхните дрехи тъмните цветове (не задължително черно) създават илюзията за по-слаба фигура, което залъгва наблюдаващия ви. И използвайте смело различни аксесоари около лицето, за да изместите фокуса на вниманието към тази част от тялото ви.

Ако искате да се похвалите с бременността си

Условията за комфорт и прохлада важат и в този случай. Но спокойно може да промените и горните си дрехи, загатвайки небрежно за състоянието си. Една рокля с висока талия например, стои много елегантно и в същото време дава сигнал, че нещо може би предстои.

Когато избирате дрехи обаче е важно да гледате и за още нещо. Забравете тесните модели, а избирайте такива, които падат свободно по корема и ханша. Меките тъкани са за предпочитане, както и дрехите, които не са стегнати в талията. Много добър вариант са дългите, свободно падащи ризи в комбинация с панталон с висока талия (за да не притиска корема ми). Ако решите да носите вталено сако или яке, оставете го незакопчано.

Най-добрите материи за носене по време на бременност са памук, лен, коприна, вълна, вискоза.

Снимка: Shutterstock

Внимание с бельото

Едно от първите неща, които се променят в тялото при бременност, са гърдите. Много бързо ще промените размера си с 1 или 2 номера, така че не опитвайте да се напъхате на всяка цена в стария сутиен.

Това е нещото, което може би ще трябва да смените преди всичко останало. Новият сутиен е добре да бъде от памук или дишаща материя, без банели, с регулируеми презрамки и ширина, така че по-лесно да се адаптира към промените на тялото. Презрамките трябва да са широки, за да осигурят по-добра опора, без да дразнят кожата, а чашките – по-големи, за да поддържат по-добре гърдите.

По материали от Nostro figlio

Коментари
Последни видеа

Всяко утро

01 февруари 2023 г.