6 разговора, които задължително трябва да проведете със себе си

Ето на каква тема е полезно да бъде вътрешният ви монолог

01 април 2021 г.

Снимка: Shutterstock

Какво можете да кажете на себе си, което все още не знаете? Много!

Когато сте насаме, често разговаряте със себе си. Вашият вътрешен монолог може да изглежда безсмислен на моменти, но истината е, че актът на говорене на вас самите може да ви помогне да научите и поддържате положителна траектория на живота си, пише блогърът Марк за marcandangel.com.

Ето защо по-долу са събрани шест ефективни теми за разговор със себе си, така че следващият път, когато решите да проведете монолог, ще знаете точно какво да кажете.

1. Какво обичате

Когато става въпрос за работата на живота ви, за мечтите ви, хладко не е добре. Вряло също не е добър вариант. Приятно топло и страстно е единственият начин да работите и живеете.

Инвестирайте мисли и време за това какво обичате. Не чакайте твърде дълго да бъдете въвлечени в нещо, което ще ви развълнува. Разберете колко е важно да бъдете ентусиазирани във вашия живот. Ако се интересувате от нещо, независимо какво е, разучете го. Станете и го последвайте. Прегърнете го, заобичайте го и най-важното оставете страстта да полети.

Най-важното решение, което някога сте правили, е какво да правите с малкото време, което ви е дадено. Преди да разберете, вие ще се питате: „Как се стана толкова късно, толкова скоро?“

Така че използвайте пълноценно мислите и времето си, оставете се да бъдете привлечени от странното притегляне на това, което обичате - то няма да ви подведе. Живейте живота си, така че като остареете, никога да не изпаднете в ситуацията в която човекът, в който сте се превърнали, постоянно да фантазира за човека, който е можело да бъдете.

2. Каква е вашата вътрешна истина

Защо да се тревожите какво мислят другите за вас? Имате ли повече доверие на тяхното мнение, отколкото на вашето?

Истината е, че това как те виждат, не е чак толкова важно, колкото как вие виждате сами себе си. Да бъдеш щастлив означава да живееш уверено в собствената си кожа.

Да бъдете верни на това, което съществува вътре във вас. Това, което правите, бъдейки себе си е това, което ви държи истински и вие наистина сте горди.

Когато решите да останете верни на себе си, някои хора може да откажат да ви приемат такива каквито сте. Забравете ги. Вместо да бъдете фалшиви и да поемате болката и объркването от това да бъдете някой друг, изберете да бъдете силни с риск някой да ви отхвърли или да ви се подиграва.

Когато се чувствате добре в кожата си, не всеки на този свят ще ви харесва, но това е нормално. Вие може да сте най-узрялата и сочна ябълка, но винаги ще се намерят хора, които не обичат ябълки.

3. Какво сте готови да жертвате за вашите цели?

Когато става дума за поставяне на цели, трябва да бъдете конкретни. Ако откриете, че говорите на себе си, че искате всичко, това означава, че сте коварно близко до това да не постигнете нищо. Това означава, че избягвате усилията, които се изискват, за да стигнете до някъде.

Обикновено не е твърде трудно да решите как искате да изглежда животът ви след една година. Това, което е трудно, е да решите от какво сте готови да се откажете, за да правите неща, които трябва да бъдат свършени, за да стигнете до там, където искате.

Това изисква сериозен ангажимент и причинява известен дискомфорт. Когато решите да се стремите към нещо по-високо, трябва да сте готови на малко световъртеж, трябва да преодолеете страха от падане. И трябва да сте готови да се борите срещу гласа на пустотата, който ви кара да вярвате, че не разполагате с достатъчно сила, за да се изкачите по-високо.

Продължението четете в Обекти.бг

 

Коментари
Последни видеа