7 неща, които имаме по-малко, отколкото нашите родители

И една от основните разлики в поколенията: способността на милениалите да казват „Не“

21 Май 2019 г.
7 неща, които имаме по-малко, отколкото нашите родители

Снимка: Guliver / iStock

Постове и селфи в социалните мрежи, тостове с авокадо, смути за из път, нежелание да работят в офис и неумение да спестяват пари – това са основните черти на милениалите според някои изследователи. Факт е, че около хората, родени през 80-те и 90-те години, витае леко пренебрежително отношение в обществото.

Медиите им се присмиват, че са неспособни да живеят без телефоните си и да, поколението Y си е създало коренно различен, нов начин на живот, в сравнение с битието на предишните поколения, и се придържа към други принципи. Но всичко това съвсем не е лошо. Например нещата, които милениалите, тоест ние, притежаваме в много по-малка степен, отколкото родителите ни, и как това не вреди не вреди на неговото качество.

1. Вещи

Милениалите харчат много по-малко пари за материални неща и много повече за опит. Противно на погрешните схващания, те са в състояние да спестят пари – просто харчат не за закупуване на нови коли или апартаменти, а за пътувания до други страни, за театри на импровизацията, за фестивали като Coachella. Харчат за хубави спомени – не е ли чудесно това?

2 Съжаления

В епохата на мултитаскинга, когато работата избликва от всякъде и ни дърпат от всички страни, имаме пет сериала, чакащи да им дойде реда, когато се поосвободим малко, и сме си резервирали няколко самолетни билета, за да пътуваме, но така и не успяваме, защото се опитваме да свършим купища неща едновременно – не може да става и въпрос за носталгия, преживяване и съжаляване.

Просто не остава време за това. Милениалите по-лесно се отърсват от онова, което им носи негативни емоции, блокират завистниците в социалните мрежи и търсят работа, където могат наистина да се развиват, а не само да получават заплата. Способността да казваме "не" - това ни отличава от родителите ни.

3. Приятели

Хората от поколението Игрек рядко могат да се похвалят с повече от двама-трима близки и верни приятели или партньори. Тези близки хора могат да бъдат всякакви - от детинство, или от онлайн играта, която милениалите прекарват много часове. Но на тях можеш да им споделиш всичко, и да чуеш истински добър съвет – какво повече е нужно?

4. Драма

Някои си мислят, че милениалите обичат драматичните обрати заради това, че риалити шоуто е част и от личния живот, но повечето модерни момчета и момичета нямат никакъв интерес, нито енергия и време да обшуват с хора, които ги разяряват или ги подтикват към конфликти и агресия. Това, към което се стремим, е да се обграждаме със съмишленици – личности, които умеят да се наслаждават тук и сега.

5. Свободно време

Снимка: Guliver / iStock

Трудно е да си представим хора от това поколение, които се вълнуват от своето всестранно развитие. Целият ни ден прелива от задължения и ангажименти и само в почивните дни имаме възможност да посещаваме курсове, спортни центрове, да се посветим на някакво хоби, да се потопим сред природата.

И дори тогава понякога се налага да провеждаме делови срещи, макар и да са в заведения. Но това все пак не означава, че нямаме време да се радваме на живота – просто си открадваме по малко спокойствие оттук – оттам. Въпрос на планиране.

6. Отпуск

Няма свободно време – няма и отпуск, но е истина, че милениалите пътешестват много повече, отколкото родителите им. Почивката не се изразява в две седмици, посветени на медитация и плуване в басейн. Всяка минута от отпуската отива за разглеждане на забележителности, опитване на местна кухня, заснемане на всички ключови моменти и публикуването им в Instagram, опитване на екстремни спортове и гмуркане в екстремни емоции.

7. Скука

Какво е това? Даже, когато нямат какво да правят, на хората, принадлежащи към поколението Y, не им е скучно. На света има милион неща, които ти се иска да пробваш, дори да нямаш достатъчно пари или сили за тях…

Източник

Заедно

Портрет на поколението Z

Образование

TED гуру: Ако има работа, която изисква светкавични решения – дайте я на милениалите

Заедно

Разликите между поколението Z и неговите предшественици

Коментари

Трябва да сте регистриран потребител за да напишете коментар

Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание.

Виж всички коментари

Вижте още

Снимка: Guliver / iStock

Здраве

Ръст и тегло на бебето до 1 година

Какви са нормите месец по месец и на какво може да се дължат отклоненията от тях

Снимка: Guliver / iStock

Здраве

9 ранни признака на аутизъм

Главната задача на родителите е да ги разпознаят

Илюстрация: Guliver / iStock

Здраве

Ужас: детето има глисти

Как да разпознаем паразитите и какво може да направим

По възраст

Снимка: Shutterstock

Да поговорим

Сексът е водещ в съвременните връзки, не романтиката

Традиционните роли в двойката вече са отменени, констатират психолози

Снимка: Guliver / iStock

Да поговорим

Всичко, което трябва да знаете за забавянето на говора

Детето е на 3 г., а не иска да говори

Ариана Гранде. Снимка: Getty

 

Новини

Ариана Гранде подаде молба за развод

Само след 2 години брак

Чанинг Тейтъм. Снимка: Getty

Новини

Чанинг Тейтъм показа колко е пораснала 10-годишната му дъщеря

Актьорът сподели снимки на детето, което отглежда, заедно с бившата си съпруга

Отворена книга, есенно листо и ябълка. Снимка: Getty

Заедно

Без пътни знаци

Има причини детето да бяга от училище.

Снимка: Shutterstock

Шерп носи багаж по склона. Снимка: Getty

 

Да поговорим

Родители шерпи: кои са те

Експертите описаха нов тип родителска свръхзакрила, която носи само вреда

Певицата Шер. Снимка: Getty

 

Новини

Шер поднови връзката си с младия Александър Едуардс

Влюбените бяха засечени да вечерят в ресторант Funke в Бевърли Хилс

Майка изпраща детето си на училище. Снимка: Getty

Образование

Защо плачем, когато изпращаме детето на училище

Майка написа искрен пост и сподели нещо близко и разбираемо за много родители