Дребни детайли доказват, че детето е надарено

Руски психолог посочи признаците на гениалност

26 октомври 2020 г.

Снимка: Guliver /  iStock

Три признака издават, че детето ви може да е гениално, твърди детският психолог Полина Загарова.

1. Любознателност. Например, когато гениалното дете получи нова играчка, те са любопитни как е „направена“. За тях е интересно не само да играят с нея, но и да  я разглобят на части, например.
Тези деца често обръщат къщата с краката нагоре. Благодарение на това бързо опознават света, защото се стремят да получат максимално най-много информация.
„Понякога родителите откриват тази склонност с раздразнение, защото любознателното дете е и много чувствително“, обяснява Загарова.

2. Висока чувствителност. Надарените деца са с висока чувствителност. На физическо ниво това често се проявява в дребни битови детайли. Тези деца са претенциозни към дрехите си – не понасят шевовете на дрехите си, не искат да носят шапка, не търпят ръкавици. Може да им е неудобно да седят на твърд стол или пък да спят на меко легло, обяснява психоложката. 
Детето естествено няма обяснение за всичко това, а то определено дразни родителите.

3. Нестандартни решения. Надарените деца търсят решения на друго ниво. За тях всяка дреболия може да е стимул и подтик да търсят. Тя събужда интереса му. Те харесват предизвикателствата за ума, жадуват за сложни логически задачи, разказва психоложката.

Полина Загарова съветва родителите внимателно да се отнасят към тези дребни признаци, за да не пропуснат да открият скритите заложби на детето.

 

Коментари
Последни видеа

Жена за уважение

02 декември 2020 г.