Ирина Шейк в откровено интервю за моделството, майчинството и самочувствието

Както и какво означава да си секси през ХХI век

30 януари 2019 г.

Снимка: Guliver / Getty Images

Ирина Шейк е един от най-желаните модели през последните десет години. Тя е първата рускиня, която се появява на корицата на специалното издание за бански на Sports Illustrated, дефилирала е за всички от Miu Miu до Marc Jacobs и е участвала в кампании на също толкова луксозни модни брандове. Днес има малка дъщеря Леа от любимия си Брадли Купър и продължава да работи на пълни обороти. Но през 2007 тя е просто един изгряващ модел от Еманжелинск, Русия, и точно тогава се появява предложението на един от големите брандове за дамско бельо Intimissimi. След снимките за тях, всичко останало от Шейк влиза в моделската история. Съвсем в края на миналата година за пореден път Ирина направи фотосесия за италианската марка и откровено разказа за сесиите по бельо и други интересни факти от живота на красивите жени пред обектива:

Спомняш ли си първата сесия по бельо?
О, Господи, разбира се. Беше в Ню Йорк с фотографа Енрике Бадулексу. Буквално не знаех какво да правя, защото ми бяха първите снимки по бельо. Не беше това да си просто секси с повдигащ сутиен, а да си модерен и изтънчен. Такива са жените сега. Можеш да си секси, но за целта не трябва да го показваш с бельото си. По-скоро да изразиш онова, което е вътре в теб. Наистина се страхувах какво ще се получи, защото дори за Ню Йорк това беше голяма кампания. Бях ужасена. Но мина добре и Intimissimi снимат с мен вече 10 години. (смее се)

Колко важна за теб е идеята да имаш самочувствие, отколкото просто да бъдеш секси?
Живеем в ХХI век поради всичко, което се случва в света, хората непрекъснато ме питат какво означава да си секси, а то не е да носиш повдигащ сутиен, червено червило и висок ток. Когато видя жена с костюм и кецове, я смятам за секси. По-скоро е въпрос на характер, на това как се движиш, как говориш – това са секси нещата за мен.

Винаги ли си имала самочувствие или беше нещо, на което трябваше да се научиш?
Разбира се, че трябваше да се науча! Минах през етапи и фази. На 15 бях кльощава и децата винаги ми се подиграваха. Носех висок ток и ми викаха „ходеща солета“. Всички минаваме през етапи от живота си и това е страхотно, защото така се учиш. Когато паднеш, ставаш и продължаваш напред. Както при бебетата – те така се учат да ходят. Просто такъв е животът.

Откакто стана майка какво се промени у теб?
Винаги казвам, че да бъдеш майка е едно от най-великите неща на света. Не мисля, че е променило живота ми, по-скоро промени мен към по-добро. Семейството е най-важното нещо на света.

А промени ли стила си?
Не, изобщо. Понякога хора си казват: „Оу, тя е майка, а гледай какво е облякла!“. На тях бих им отвърнала: „Гледайте си работата.“ Повтарям, живеем в ХХI век. Само защото си майка и имаш бебе не означава, че трябва да променяш начина си на обличане. Продължавайте да изразявате себе си.

Как се подготвяш за сесия на бельо като тази, която ти предстои след малко?
Наистина съм ужасна. Малко ме е срам да ти кажа. Вчера стилиста Хари Джош ми пише съобщение: „Как виждаш косата си утре?“, а в този момент аз просто си хапвах торта. Моята домашна помощница я направи и дори я донесох днес в студиото, защото е традиционна руска торта… Не съм била на тренировка може би повече от седмица. Много съм лоша. Но вчера ходих на инфрачервена сауна – това е новата ми мания. Изпотява те отвътре и те отървава от токсините, а кожата ти става невероятна. Но тъй като съм рускиня, веднъж-два пъти седмично ходя на руска сауна. Тя е много различна, тъй като те обгръща с гореща пара, отваря порите и чисти кожата. След това скачаш в студена вода и разликата в температурата прави кожата ти еластична. Това е руски ритуал, който практикувам още от дете.

Как поддържаш енергията си в снимачен ден като този?
С торта! Затова я и донесох. С достатъчно количество от нея. Опитвам се да стоя настрана от кафето, защото твърде много обезводнява, особено през зимата.

А правиш ли торти?
Не, аз съм наистина лош готвач. Просто ям торти.

Интервю: Lauren McCarty/wmagazine.com, превод: Надя Горанова

Коментари
Последни видеа