Как децата от различните зодии се адаптират към новото 3

И как родителите могат да помогнат

02 май 2019 г.

Илюстрация: Guliver / iStock

Тук и тук ви разказахме как хлапета от първите 8 знака в зодиака се вписват в нова среда, защото, както твърди астрологията, има голяма разлика във възприятията и адаптацията на различните зодии към непознатото.

Някои деца моментално започват да „плуват в свои води“ и се вписват в детските колективи, привикват бързо към новото местожителство и към прехода от детска градина на училище с новите приятелства, а други се нуждаят от сериозна подкрепа от страна на възрастните, защото се притесняват от всичко различно и ново.

Ето и последните 4 зодии:

Стрелец (22 ноември – 21 декември)

Малките стрелци намират бързо общ език с непознати хора и да се обкръжават с единомишленици; те са верни и добри приятели и внушават доверие.

С радост и енергия тези деца завладяват нови пространства, харесва им да сменят обстановката, а обичайното бързо им доскучава – форсмажорните обстоятелства за тях са по-ценни от скучното настояще, в което нищо не се случва. А прекалената обгриженост от страна на родителите им за тях е обидна.

Козирог (22 декември – 19 януари)

Дори да са притеснени от непознати за тях обстоятелства или нещо да ги плаши в новата среда, децата Козирог няма да поискат помощ от родителите си.

Те отстояват упорито своя авторитет в новите детски общности, в които попадат, и сами намират изход от сложни ситуации.

Няма да си признаят за нищо на света, когато им е трудно да се адаптират към непривични неща, изобщо тези хлапета притежават мъдрост, характерна за възрастните, която им помага да устоят даже на неща, които не им харесват.

Водолей (20 януари – 18 февруари)

Децата от тази зодия се опират на родителско рамо само в най-ранната си възраст. Тогава те се нуждаят от възрастните, за да бъдат въведени спокойно в новата непозната обстановка.

Когато поотраснат, водолеите предпочитат да се справят самостоятелно. Понякога с цената на болка, те търсят и намират опора без намесата на големите и, обикновено, отказват помощта, която учителите им предлагат, а в необичайни обстоятелства по-скоро ще изобретят колелото, отколкото да покажат страх или неудобство.

Риби (19 февруари – 20 март)

Не могат да плуват в непозната обстановка, ако родителите им не подадат ръка. Децата Риби имат нужда да чувстват, че някой ще се застъпи за тях, някой ще ги съжали и успокои.

Всичко ново буди необясним страх у тези хлапета, те се придържат отчаяно към онова, за което са свикнали, стават плахи в присъствието на непознати, а ниското им самочувствие пречи да се адаптират лесно в групи или да действат продуктивно при форсмажорни обстоятелства.

Марина Атанасова по материали на letidor.ru

Коментари
Последни видеа