Как децата от различните зодии се адаптират към новото 2

И как родителите могат да помогнат

01 май 2019 г.

Илюстрация: Guliver / iStock

След като ви разказахме как хлапета от първите 4 знака в зодиака се вписват в нова среда, продължаваме със следващите зодии. Защото, според астрологията, има голяма разлика във възприятията и адаптацията на различните зодии към непознатото.

Някои моментално започват да „плуват в свои води“ и да се вписват в детските колективи, привикват бързо към новото местожителство и към прехода от детска градина на училище с новите приятелства, а други се нуждаят от сериозна подкрепа от страна на възрастните, защото се притесняват от всичко различно и ново.

Лъв (23 юли – 22 август)

Малките лъвчета се вписват общо взето спокойно в нови детски групи, но в първия момент не ги приемат дружелюбно, контактът може и да не се получи. Тогава е важно възпитател или преподавател да се включи и да разкрие пред другите какви качества има детето Лъв.

Що се отнася до смяната на обстановката – жилище, град, то ги възприема като приключение и с удоволствие пристъпва в непознатата територия. Непривичните обстоятелства не го плашат, към тях то се нагажда по свой, творчески начин.

Дева (23 август – 22 септември)

Изправени пред нещо ново, децата Дева просто се заключват вътре в себе си и мълчат, докато не решат как да се държат с околните. Обграждат се със защитна стена от евентуални нападения и дори родителите не могат да им помогнат в адаптацията.

Тези деца след време сами ще открият верния начин да се сприятелят с непознатите, да се адаптират в непознатата ситуация и обстановка и ще измислят начин да извлекат полза дори, ако тя е неблагоприятна.

Везни (23 септември – 22 октомври)

Децата Везни нямат проблем с вписването в нови групи и завързването на познанства с връстници и възрастни, тъй като са дружелюбни по природа и с готовност участват във всичко.

Странните обстоятелства и непознатите места обаче плашат малките представители на този знак, трудно им е да се ориентират и да свикнат с новото, с което се сблъскват. Затова им е нужна подкрепата на родители, които да обяснят какво предстои, как да реагират – в противен случай стресът и истерията са неизбежни.

Скорпион (23 октомври – 21 ноември)

Малките Скорпиони не обичат промените, но не показват, че им е неприятно и некомфортно.

Те предпочитат да атакуват с ирония и високомерие, за да демонстрират на непознатите връстници, че с тях е по-добре да си нямаш работа, отказват помощта на родителите и учителите си и буквално си извоюват сами „място под новото слънце“.

Децата от този знак умеят да се уединяват и самовглъбяват, докато анализират как да действат. След което дори да изпитват неприязън към новото, успяват да се адаптират адекватно.

Марина Атанасова по материали на letidor.ru

Коментари
Последни видеа