Спорт според зодията (1 част)

Астралният знак определя най-подходящата физическа активност

26 септември 2020 г.

Снимка: Shutterstock

Дали ще се съобразите с това или не, няма особено значение. Ако даден спорт или физическа активност много ви влече, не се колебайте. И за вас, и за децата, е добре да се движите. Но ако все пак решите да подходите според звездните карти, ето какво е най-подходящото активно занимание за вас в зависимост от астралния знак.

Снимка: Shutterstock

Овен: кикбокс

Овенът е огнен знак, пълен с енергия. Хората, родени в този период, обичат състезанията, динамиката и имат нужда да мерят сили в буквалния смисъл. Но са индивидуалисти и няма да бъдат полезни, ако тренират в отбор. Подходящи за тях са активности, които съчетават концентрация, енергия и сила. Освен това обичат предизвикателствата, което ги тласка към екстремни спортове. Кикбокс, спининг, джогинг, колоездене и всички кардио варианти са добър избор за Овена.

Снимка: Shutterstock

Телец: волейбол

Представителите на тази зодия не обичат да правят нещо сами, независимо дали е готвене или спорт. Те са много търпеливи и на тях може да се разчита по всяко време. Обичат да се натоварват, но не са фанатици на тема спорт. Може да се каже, че са дори мързеливи, което прави физическата активност почти задължителна за тях, тъй като има опасност лесно да натрупат излишни килограми. Много подходящи са отборните игри: волейбол, танци по двойки, плажен волейбол и т.н.

Снимка: Shutterstock

Близнаци: зумба

Въздушните знаци като цяло предпочитат умствените пред физическите дейности. Но не биха отказали да се раздвижат с нещо, стига то да им хареса. Хората, родени под този знак, са много жизнени, креативни и се уморяват лесно, така че твърде дългата тренировка може да ги отегчи. Затова е по-добре да се съсредоточат върху неповтарящи се и забавни физически дейности - като зумбата например. Тенисът и футболът са също подходящи за тях, тъй като изискват тактика и ги карат да мислят.

Снимка: Shutterstock

Рак: домашен фитнес

Ракът е знак, който трябва да се чувства удовлетворен, независимо от избраната физическа дейност. В същото време не обича прекалено безразсъдните занимания, тъй като е по-сдържан. Предпочита да тренира в уединение и на спокойствие, а не обграден от хора. Такова място е неговият дом. Ракът не обича състезателни спортове, така че домашният фитнес го задоволява напълно. Особено, ако го редува с релаксиращи упражнения като йога или ци гун.

Снимка: Shutterstock

Лъв: тенис

Представителите на тази зодия са много енергични и амбициозни. Състезателните спортове са подходящи за тях. Освен това обичат да са на открито и се чувстват удовлетворени, когато другите им се възхищават. Тенисът е идеален за тази цел. Но и някои други физически активности ще им допаднат, особено ако с тях могат да изпуснат парата – като бойните спортове например. Те са перфектни за Лъва, който може да демонстрира цялата си сила и отлична форма.

Снимка: Shutterstock

Дева: пилатес

Родените под знака на Дева не се интересуват особено от спорт и физическа активност. Те са прецизни, организирани, срамежливи и непостоянни. Не биха оценили тежък спорт или такъв, който изисква повтаряемост на движенията. Девата предпочита по-нежните занимания и би била привлечена от дисциплини, полезни за здравето й. Пилатесът е точно такава активност, както и всички варианти на йога, стречинг или гимнастика. За предпочитане е да могат да се практикуват у дома.

По материали от Pour femme

Коментари
Последни видеа